elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sabor i color a Alcalà de Xivert que ha inaugurat la IX Fira de la Tomata de Penjar

Sabor i color a Alcalà de Xivert que ha inaugurat la IX Fira de la Tomata de Penjar
  • Más de 60 estands en els quals es pot adquirir tomata de penjar, productes de proximitat i artesania componen l'oferta comercial

  • La Fira confirma el seu potencial gastronòmic i cultural amb showcookings, exposicions, tastos i la novetat d'un concert en la nit d'avui dissabte

MÉS FOTOS
Sabor i color a Alcalà de Xivert que ha inaugurat la IX Fira de la Tomata de Penjar - (foto 2)
Sabor i color a Alcalà de Xivert que ha inaugurat la IX Fira de la Tomata de Penjar - (foto 3)
Sabor i color a Alcalà de Xivert que ha inaugurat la IX Fira de la Tomata de Penjar - (foto 4)

Els carrers del centre històric d'Alcalà de Xivert, als peus del campanar més alt de la província, acullen avui dissabte i demà diumenge la IX Fira de la Tomata de Penjar que ja des del moment de la seua inauguració ha registrat una gran quantitat de visitants. El recinte de la Fira compta amb més de 60 estands en els quals els productors locals de tomata de penjar posen a la venda el seu producte. L'oferta comercial es completa amb productes d'alimentació de proximitat i artesania. Les associacions locals també compten amb presència en la Fira. A més, es realitzen diverses exposicions, que poden visitar-se en el mateix recorregut de la Fira, com les de Plantes Aromàtiques de Viveros Alcossebre, Lo Bonsai Gaspatxer, mostra fotogràfica “Construint records: tornem a escola” de Amics de Mainhardt i miniatures i papiroflexia i ceràmica creativa. Com a novetat, des de l'Ajuntament, organitzador de la Fira, s'ha optat per allargar la Fira durant la vesprada-nit del dissabte, amb un tast de cerveses i, a partir de les 23.00h, l'actuació en directe de Generació Z, en la plaça de l'Església com a escenari. També tindran lloc activitats infantils com un taller de ceràmica o un taller per a aprendre a preparar pizzes i se celebrarà el III Concurs de Allioli amb morter.

Al llarg de la fira, la programació compta amb shocookings en els quals participen destacats noms de la restauració local i de la província: Daniel Roig de Can Roig, Emanuel Carlucci i Alejandra Herrador de  Atalaya Restaurant, Borja Agut de La Villa i Marc Martorell de Gaudir. A més, 10 restaurants de la localitat participen en les Jornades Gastronòmiques amb menús que giren entorn del producte.

L'Alcalde Francisco Juan, en el seu parlament d'inauguració, ha destacat que “des de l'Ajuntament, estem convençuts que aquesta Fira és una ocasió immillorable perquè es conegael nostre municipi i es parle del nostre potencial gastronòmic i turístic”.

Pots consultar la programació al següent ENLLAÇ

Pujar