elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Regidoria de Joventut d'Alcalà-Alcossebre posa en marxa l’Altaveu Jove

La Regidoria de Joventut d'Alcalà-Alcossebre posa en marxa l’Altaveu Jove
  • Té com a objectiu recollir les inquietuds i propostes de la joventut local, en temes com la formació, l'ocupació o el medi ambient, que es plasmaran en el pròxim Pla Jove

  • Les sessions es realitzen als patis ASICS de l'IES Serra d’Irta a través dels Corresponsals

 

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha posat en marxa una nova iniciativa que pretén recollir les inquietuds i propostes dels i les joves de la localitat: l’Altaveu Jove. Aquest nou projecte consisteix en la creació d'un espai en el qual la joventut pugui manifestar les seves necessitats i, d'aquesta manera, traslladar-les de manera efectiva en les polítiques i accions que es desenvolupen des de l'Ajuntament, en matèria de joventut. L’Altaveu Jove es desenvolupa de manera coordinada amb l'IES Serra Irta i la participació i col·laboració dels Corresponsals Juvenils. Les sessions d’ Altaveu Jove tindran lloc durant el curs escolar, el primer divendres de casa mes, aprofitant els patis ASICS (Actius, Saludables, Inclusius i Sostenibles) de l'IES Serra d’Irta.

A través d'una sèrie de caixes de diferents temàtiques, els joves poden aportar les seves idees, suggeriments, necessitats i problemàtiques. Els temes proposats es basen en els eixos de treball del Pla Jove i contemplen àmbits com la formació, l'ocupació, l'oci educatiu, esports, salut, transport o medi ambient. En la primera jornada, en la qual s'ha presentat el projecte a l'alumnat i s'ha buscat la seva participació activa, s'han realitzat propostes relatives a l'aplicació de descomptes del Carnet Jove en el municipi, fer tallers per a conscienciar a la població sobre el reciclatge, fer tallers de teatre juvenil o promoure iniciatives sobre salut física i mental. Totes aquestes propostes es tindran en compte de cara a l'elaboració del II Pla Local de Joventut.

La regidora de Joventut, Malena Herrera, destacava que “la participació és clau per a saber què preocupa la nostra joventut perquè, així, les accions i propostes que puguem fer des de l'Ajuntament s'acosten als seus interessos”.

Pujar