elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV proposa revitalitzar el centre d’Alcalà de Xivert amb mesures per a fomentar la recuperació d’habitatges i l’obertura de negocis

El PSPV proposa revitalitzar el centre d’Alcalà de Xivert amb mesures per a fomentar la recuperació d’habitatges i l’obertura de negocis
  • El candidat José Herrera anuncia que impulsarà convenis amb els propietaris d’edificacions en desús rehabilitades perquè es posen en lloguer

La candidatura socialista a l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert i Alcossebre proposa la creació d’un pla especial per a protegir i revitalitzar el nucli històric d’Alcalà. El cap de llista, José Herrera, considera que cal actuar “amb celeritat davant l’estat de degradació que presenta per la històrica manca d’inversió pública en el manteniment d’habitatges”. Herrera afirma que, en cas d’assumir l’alcaldia, impulsarà la posada en marxa de la iniciativa ‘Alcalà, rehabilita’t’ perquè arriben ajudes als propietaris d’edificacions en desús o en mal estat a fi que les rehabiliten de manera integral. En cas que estiguen deshabitades, el PSPV planteja la possibilitat de tancar convenis amb els amos amb l’objectiu que els posen en lloguer. “Hem de posar solució al problema estructural d’habitatge i la millor opció, abans que ampliar el sòl edificable, és esprémer al màxim el que ja tenim. Hem d’evitar que joves ‘gaspatxers’ hagen de marxar perquè no tenen un lloc on viure al poble que els ha vist nàixer”.

Des de l’alcaldia, el PSPV instarà a institucions superiors a col·laborar en la rehabilitació del centre històric. A banda de propiciar la recuperació d’habitatges, el pla de rehabilitació inclou també accions d’embelliment del cor del municipi, com l’ampliació de l’empedrat a nous carrers, la millora de l’accessibilitat i la recuperació de patrimoni. “El centre d’Alcalà és el l’ànima del nostre poble i no podem quedar-nos de braços plegats mentre veiem com s’apaga lentament davant la passivitat del govern municipal”.

El grup socialista obrirà el pla a les aportacions de la ciutadania, experts, agents socials i partits amb representació municipal “perquè siga un reflex del que vol i necessita Alcalà”. El candidat progressista apunta que “és un projecte que farà moure l’economia local i que serà una bona oportunitat de creixement per a les empreses de reformes i de construcció d’Alcalà i Alcossebre”.

‘Alcem les persianes!’

José Herrera recorda que el projecte és més ampli “i vindrà acompanyat d’un pla d’incentius fiscals anomena ‘Alcem les persianes!’ perquè s’òbriguen negocis al centre i donen color i ocupació als veïns i veïnes d’Alcalà”.

El representant socialista destaca que el PSPV aposta per un programa “lliure de promeses buides i de projectes faraònics” perquè “estem connectats a la realitat local. Sense perdre l’ambició, som dels que creiem que els problemes de la gent són els nostres problemes i la nostra activitat política és la de buscar-lis les millors i més ràpides solucions”. El candidat defén que “tot són propostes factibles i provades amb èxit en altres localitats”.

Pujar