23 de setembre de 2020 23/9/20

La piscina municipal d'Alcalà reobre les seves portes aplicant mesures de seguretat i higiene

La piscina municipal d'Alcalà reobre les seves portes aplicant mesures de seguretat i higiene - (foto 1)
  • La instal·lació compta amb vestuaris renovats i s'han realitzat millores en l'accessibilitat

  • El control d'aforament quedarà limitat a 72 persones i es limita l'horari per a poder realitzar dues desinfeccions diàries

MÉS FOTOS
La piscina municipal d'Alcalà reobre les seves portes aplicant mesures de seguretat i higiene - (foto 2)
La piscina municipal d'Alcalà reobre les seves portes aplicant mesures de seguretat i higiene - (foto 3)

La piscina municipal d'Alcalà de Xivert ha obert avui les seves portes, aplicant un protocol de prevenció davant la COVID-19 que hauran de complir tots els usuaris. Entre les mesures que hauran d'adoptar-se, figuren la desinfecció obligatòria de peus i mans a l'entrada de la instal·lació, ús obligatori de xancletes i dutxa en entrar a l'aigua. A l'entrada, cada usuari rep una bossa per a dipositar els residus que generi que ha de rebutjar en eixir de la instal·lació i han de respectar-se les instruccions de pas pels diferents espais.

Pel que fa a la neteja de les instal·lacions, es realitzen dues desinfeccions completes cada dia, abans de cada torn d'obertura. Precisament, per a facilitar la realització d'aquestes labors de neteja, l'horari es redueix i s'estableix de 11.00h a 13.00h durant els matins i 16.00h a 20.00h durant les tardes.

L'aforament queda limitat a 72 persones i es controla mitjançant el lliurament de tiquets des de l'entrada en els quals quedarà anotada l'hora d'accés. Una vegada es complete, aquells usuaris que portin més d'hores en la instal·lació hauran d'abandonar-la per a cedir el seu lloc als nouvinguts. L'accés als vestuaris està limitat al 30% del seu aforament original (3 persones per vestuari) i només s'accedirà quan sigui estrictament necessari. Les dutxes dels vestuaris no podran utilitzar-se. Els usuaris podran romandre junts en la mateixa zona d'hamaques sempre que siguin convivents i amb un màxim de 4 persones. Si no són convivents, haurà de respectar-se la distància de seguretat.

La zona de la piscina on es fan els cursos quedarà delimitada mitjançant boies perquè les persones d'accés lliure no interfereixin amb els participants. Enguany, s'ha reduït el nombre de cursos i de participants precisament per a garantir el compliment del control d'aforament. Els cursos disponibles són "Natació per a majors", "Aquaerobic" i "Natació Manteniment" i donaran inici el 29 de juny.

El regidor d'Esports, Jordi Batiste, assenyalava que "esperem que tots els usuaris siguen respectuosos amb les mesures d'higiene i seguretat establertes perquè tots hem d'implicar-nos per a complir-les al màxim" i insistia en "l'esforç que realitzarem, des de l'Ajuntament, amb l'increment de les mesures de desinfecció, control d'aforament i senyalització perquè la instal·lació estiga totalment preparada". Batiste recordava que "la piscina municipal ha renovat els seus vestuaris i millora la seua accessibilitat amb la instal·lació de rampes".

Pujar