elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Naix l'Associació Dones Pi d'Alcalà-Alcossebre per a visibilitzar i recolzar  a les víctimes de la violència de gènere

Naix l'Associació Dones Pi d'Alcalà-Alcossebre per a visibilitzar i recolzar  a les víctimes de la violència de gènere
  • Aquesta nova entitat local s'ha format a partir del grup de teràpia per a les víctimes creat per l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre i l'integren dones que s'autodenominen “supervivents de la violència de gènere”

MÉS FOTOS
Naix l'Associació Dones Pi d'Alcalà-Alcossebre per a visibilitzar i recolzar  a les víctimes de la violència de gènere - (foto 2)

 

Avui s'ha presentat públicament la nova Associació Dones Pi d'Alcalà-Alcossebre, entitat integrada per dones víctimes de violència de gènere. L'associació la composen dones que han format part del grup de suport i teràpia posat en marxa des del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre que va començar en 2016, dins de les accions de foment de la igualtat i contra la violència de gènere.

Visualitzar públicament la violència de gènere, acompanyar i acollir a les víctimes i empoderar-les componen els fins de l'entitat. En definitiva, tal com apunten els seus integrants, “ajudar a altres dones que estiguen passant per una situació de violència de gènere al fet que vencen la seua temor i recórreguen el camí que els permeta eixir d'aquesta situació”, que han insistit que “el nostre poble, Alcalà-Alcossebre, es converteix en referent perquè som una de les primeres associacions locals que es creen per a ajudar a les dones víctimes”.

La regidora d'Igualtat, Malena Herrera, ha valorat que “des de les institucions s'està treballant molt per a identificar i lluitar contra la violència de gènere però iniciatives com aquesta, en la qual s'impliquen persones que l'han viscuda des de dins i que tenen la generositat de compartir la seua experiència i aprenentatge, són imprescindibles”.

Des de l'Associació, s'ha agraït a l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre la seua implicació en la lluita contra la violència de gènere, especialment a la tècnic d'Igualtat, Arte Valor i a les regidores Melina Fradejas i Malena Herrera.

La presentació pública de l'entitat ha format part de la programació de “Alcalà-Alcossebre contra la violència de gènere” organitzada des de la Regidoria d'Igualtat per a commemorar el 25 de novembre-Dia Internacional contra la violència de gènere. El dissabte 25, a les 12.00h, en l’Espai d’Oci d’Alcossebre, tindrà lloc la lectura del Manifest Institucional i a les 12.15h el monòleg “Bésame 2.0” a càrrec de Pepa Cases.

Pujar