30 de març de 2020 30/3/20

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre sol·licita col·laboració econòmica al president de la Diputació Provincial per a diversos assumptes d'interès del municipi

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre sol·licita col·laboració econòmica al president de la Diputació Provincial per a diversos assumptes d'interès del municipi - (foto 1)
  • Francisco Juan, ha exposat a José Martí les problemàtiques de despoblació que pateix Alcalà, les necessitats d'Alcossebre com a destinació turística i possibles alternatives tècniques per garantir la qualitat mediambiental de la platja de les Fonts

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, s'ha reunit avui amb el president de la Diputació Provincial, José Martí, a la seu de la Diputació, per tal de traslladar-li diverses qüestions d'interès per al municipi en què es fa necessària la col·laboració econòmica de l'organisme provincial. En primer lloc, Juan ha recordat la singularitat del municipi d'Alcalà-Alcossebre, amb dos nuclis urbans que presenten necessitats diferents. L'Alcalde ha sol·licitat que "se'ns s'incloga en qualsevol acció que puga realitzar la Diputació Provincial per frenar la despoblació, ajudar en el manteniment de serveis bàsics i la millora d'infraestructures ja que el nucli d'Alcalà pateix els mateixos problemes que els pobles d'interior". Una altra de les qüestions en què s'ha insistit és que Alcalà-Alcossebre puga tornar a tenir presència al Patronat Provincial de Turisme, en ser un dels municipis turístics més importants de la província i Juan ha recalcat que "haurien de primar els criteris tècnics sobre els polítics a l'hora de decidir quins municipis integren el Patronat". En aquest sentit, el president de la Diputació ha avançat que "des de l'àrea de Turisme, es treballarà per comissions i Alcalà-Alcossebre s'integrarà en la comissió de costa". L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre ha recordat també "la important tasca desenvolupada per la Diputació Provincial pel que fa al patrimoni, tant al castell de Xivert com en el jaciment arqueològic de Santa Llúcia, que estic segur tindrà continuïtat".

En el transcurs de la reunió, l'alcalde d'Alcalà-Alcossebre ha informat el president de la Diputació que l'Ajuntament treballa amb noves alternatives tècniques a desenvolupar en la platja de les Fonts, per garantir la qualitat ambiental de les aigües. Juan ha lliurat un informe tècnic previ en el qual es proposen aquestes alternatives, que possibilitarien el desviament de les aigües de les surgències, d'on prové la contaminació que ha afectat la platja de les Fonts i ha explicat que "des de l'any 2017, el Ajuntament realitza contínues tasques d'inspecció i control, tant a la xarxa de sanejament com en edificis privats, així com de renovació de la xarxa, però es fa molt complicat trobar l'origen pel que estem treballant en una alternativa tècnica a llarg termini, que avui hem volgut explicar el president de la Diputació i per a la qual demanarem ajuda econòmica provincial, en cas de portar-la endavant. També demanarem ajuda económica a altres administracions".  L'Alcalde ha destacat que "aquesta possible solució s'exposarà també a tots els grups municipals i Associació ".

Juan ha destacat que "hem traslladat qüestions que considerem són prioritàries per al nostre municipi i estem convençuts que és necessària la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació Provincial per a dur-les endavant".

Pujar