elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre presenta recurs contenciós-administratiu contra el PATIVEL davant del TSJCV

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre presenta recurs contenciós-administratiu contra el PATIVEL davant del TSJCV

    L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha interposat recurs contenciós-administratiu contra el decret de la Generalitat Valenciana que aprova el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda- PATIVEL, davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Des de l'Ajuntament es recorre a aquesta mesura per seguir protegint els interessos dels veïns afectats pel desenvolupament del PATIVEL ja que, com explica l'Alcalde Francisco Juan, "hem defensat sempre que s'ha de protegir el medi ambient -i el nostre municipi és un exemple de això- però no a costa de desclassificar i deixar sense drets als propietaris com fa aquest pla de la Generalitat".

    Per part dels serveis jurídics, el recurs es planteja causa de la manca de resposta concreta de la Generalitat Valenciana a les al·legacions presentades per l'Ajuntament i a la negativa expressa a la proposta tècnica alternativa presentada pel consistori, en què es plasmava una ordenació urbanística de la zona afectada per la prohibició del PATIVEL de construir al front litoral. "Aquesta proposta contemplava tots els paràmetres recollits pel PATIVEL: finestres obertes al mar, zona no inundable i fins i tot una menor edificabilitat de la prevista en el PGOU i sense lesionar els interessos dels propietaris", insisteix l'Alcalde. Des de l'Ajuntament s'estudia ara sol·licitar la suspensió cautelar del Pla.

    "Un cop aprovat per la Generalitat sense comptar amb l'acord dels municipis i dels afectats, el que ens queda ara és la justícia ordinària i no hem volgut esperar al final del termini per presentar el recurs. Per part de l'Ajuntament, vam seguir defensant el que considerem més just per al nostre municipi i arribarem fins a les últimes instàncies en els tribunals si cal", ha conclòs l'Alcalde.

    Pujar