elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre presenta “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar”

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre presenta “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar”
  • Del 9 d'octubre a l'1 de novembre, jornades gastronòmiques en 16 restaurants de la localitat, activitats culturals i turístiques i visites al patrimoni històric

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre presenta “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar” - (foto 2)
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre presenta “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar” - (foto 3)
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre presenta “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar” - (foto 4)

La regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, María Agut, ha presentat avui la iniciativa “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar” que reunirà gastronomia i iniciatives culturals i turístiques en la localitat, des del 9 d'octubre fins a l'1 novembre. L'edil ha destacat que “a causa de la situació sanitària, no és possible celebrar la tradicional Fira de la Tomata de Penjar, que enguany haguera celebrat la seua vuitena edició” però, com a alternativa, s'ha preparat un ampli calendari d'activitats culturals i turístiques i 16 restaurants del municipi realitzaran jornades gastronòmiques en les quals la tomata de penjar és la gran protagonista. Els interessats a adquirir tomata de penjar podran fer-ho directament en els restaurants, sol·licitant-ho en el moment de realitzar la seua reserva. Podran adquirir-se tres formats de recipient amb diferents quantitats de producte.

Les activitats començaran el 9 d'octubre, amb el concert “Blues de la Terreta” de Horitzontal Blues a les 18.00h en el Espai d’Oci d'Alcalà. El divendres 9 i els dissabtes 17, 24 i 31 d'octubre, a les 11.00h, se celebraran les Rutes especials Tomata de Penjar en les quals es podrà descobrir el patrimoni de la localitat i conéixer millor com es cultiva i es produeix la tomata de penjar, a través d'una exposició amb la qual finalitzarà la visita. Les activitats prosseguiran amb la ruta teatralitzada “Els templaris de Xivert”, senderisme fotogràfic, cicloturisme històric i senderisme a la Serra d’Irta. Per a participar, és necessari inscriure's en la Tourist Info en el telèfon 964 412 205. A més, tant l'església com el campanar d'Alcalà podran visitar-se tots els caps de setmana i festius i el Centre d'Interpretació Etnològica de Saint Lucia estarà obert de 10.00h a 17.00h.

“Volem que, encara que no tinguem fira, els veïns de la comarca i de la província continuen visitant-nos amb motiu de la tomata de penjar, i puguen passar un dia marcat per la bona gastronomia, en qualsevol dels restaurants participants i completar-lo coneixent el nostre patrimoni i participant en les activitats que hem preparat”, ha conclòs la regidora.

Programa “Octubre, Mes de la Tomata de Penjar”

http://www.alcaladexivert.es/sites/L01120043/files/2020-10/llibret%20octubre%20mes%20de%20la%20tomata_0.pdf

Pujar