elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre organitza la II Jornada Formativa sobre el mètode CER en les colònies felines

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre organitza la II Jornada Formativa sobre el mètode CER en les colònies felines
  • Destinada al voluntariat de les associacions locals PROGAT i Adalco, amb les quals l'Ajuntament té convenis, per a l'aplicació d'aquest mètode ètic i respectuós amb el benestar animal

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre organitza la II Jornada Formativa sobre el mètode CER en les colònies felines - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha organitzat la II Jornada Formativa sobre el Mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn) a les colònies felines,  amb l'objectiu d'aconseguir la seua correcta implantació en el municipi. La jornada va tenir lloc ahir 29 de gener, en el CESAL de Alcossebre, amb l'assistència dels voluntaris i voluntàries que pertanyen a alguna de les dues associacions locals, Progat i Adalco, amb les quals l'Ajuntament té signats sengles convenis de col·laboració per a l'aplicació del Mètode CER en les colònies felines del municipi. El Mètode CER és un mètode científic, ètic i eficient, per al control i disminució de la població felina, garantint el benestar animal, ja que s'apliquen bones pràctiques de gestió, alimentació, higiene i salut en estar supervisats per professionals veterinaris.

La sessió va estar impartida per Marian Iserte (formadora de protecció animal i membre de l'Associació Huellas Callejeras de Castelló) i, com a principals temes, es van tractar aspectes com la correcta aplicació del Mètode CER i gestió de gats i colònies, consells i casos pràctics per a la captura, esterilització, alimentació, a més de la detecció i control de malalties o patologies. A més, els i les assistents van poder exposar els seus dubtes davant casos concrets que se'ls dona en el dia a dia durant el desenvolupament d'aquesta labor i se'ls va lliurar un diploma d'assistència. En breu, se'ls lliurarà un carnet personal com a gestor/a de colònies felines, expedit per l'Ajuntament i que els identifica i autoritza a gestionar les colònies felines del municipi després de la formació rebuda.

La regidora de Sanitat, Melina Fradejas, ha destacat “el treball continu que realitzem amb les associacions Progat i Adaco i la implicació de tots el seu voluntariat perquè el mètode CER puga funcionar de manera correcta”. Fradejas també insistia que “el nostre objectiu és difondre al màxim en què consisteix aquest mètode, que s'està aplicant en el nostre municipi i quina és la labor que realitzen les associacions”.

Pujar