elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre fomenta la igualtat de gènere a través del II Concurs de Dibuix per la Igualtat

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre fomenta la igualtat de gènere a través del II Concurs de Dibuix per la Igualtat
  • Es dirigeix a xiquets, xiquetes i joves de la localitat i compta amb premis en material escolar i coeducatiu

Les regidories d'Igualtat i Educació de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre han organitzat el II Concurs de Dibuix per la Igualtat dirigit a tot l'alumnat dels centres educatius de la localitat: alumnat del CEIP La Mola, CEIP Lo Campanar i IES Serra d’Irta i nens, nenes i joves que, sense estar escolaritzats en aquests centres, estiguin empadronats i empadronades en el municipi. S'establiran quatre categories depenent dels cursos: 1r, 2n i 3r de Primària, 4t, 5è, i 6è de Primària; 1r i 2n d'ESO i PAC; i 3r i 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat i de Formació Professional Bàsica.

La temàtica dels dibuixos ha de girar entorn de la igualtat de gènere, fomentant valors com la participació activa de les dones en la societat o la ruptura d'estereotips masculins i es valorarà la qualitat artística i originalitat del dibuix. Un jurat format per tècnics municipals, membres de la comunitat educativa i d'entitats relacionades amb la lluita contra la desigualtat de gènere valoraran els dibuixos presentats. Les obres a concurs podran presentar fins al 17 de març en els centres educatius o en el registre de l'Ajuntament o Oficines Municipals d’Alcossebre.

S'atorgarà un premi per cada categoria per valor de 100 euros en material escolar i coeducatiu i un diploma i dos premis accèssits per cada categoria valorats en 30 euros cadascun. El divendres 24 de març se celebrarà l'acte de lliurament de premis a l'Ajuntament d'Alcalà.

La regidora d'Igualtat, Melina Fradejas, ha destacat que “en la primera edició, aconseguim que molts nens i nenes plasmessin, a través de la seua creativitat, què entenen per igualtat de gènere el que suposa una manera de continuar fomentant l'eliminació de les desigualtats i la conscienciació des de la infància”.

BASES:

https://www.alcaladexivert.es/sites/L01120043/files/2023-02/BASES%20CONCURS%20DIBUIX%208M%202023.pdf

Pujar