25 de setembre de 2020 25/9/20

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre exposa l'ampliació de la Unitat de Respir Familiar a la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre exposa l'ampliació de la Unitat de Respir Familiar a la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials - (foto 1)
  • L'Alcalde i la regidora de Benestar Social han tractat amb el Director General els tràmits per construir una nova planta que permeti donar atenció les 24 hores als usuaris de la Unitat de Respir Familiar

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, i la regidora de Benestar Social, Marien Traver, s'han reunit amb el director general d'Infraestructures Serveis Socials, Enric Juan, per a exposar-li la necessitat de places residencials al municipi i l'alternativa que planteja l'Ajuntament de construir una planta a l'edifici municipal en què se situa la Unitat de Respir, per poder atenció durant les 24 hores i cobrir així aquesta demanda. L'Alcalde Francisco Juan ha explicat que "des de l'any 2015, la Unitat de Respir Familiar està donant un gran servei del què, actualment, es beneficien 35 usuaris, que compten a més amb ajudes municipals a l'assistència i el transport. Ara, ens plantegem poder construir una nova planta en el mateix edifici, aprofitant els recursos amb què ja compta. Així, situant 10-12 habitacions podem donar servei durant les 24 hores a persones que ho necessiten ". El director general ha destacat que "des de la Generalitat Valenciana s'està treballant en desenvolupar legislativament aquesta mena de recursos, els anomenats centres de nit que ja estan recollits en la llei de Dependència a nivell estatal tot i que encara no s'han implantat". Altres qüestions que s'han tractat han estat les possibles línies de col·laboració entre Ajuntament i Generalitat, de cara a la gestió de centre, que actualment és de caràcter exclusivament municipal.

Per part de l'Alcalde s'ha insistit que "en municipis com el nostre és necessari comptar amb recursos que evitin als nostres majors abandonar el seu entorn, com seria aquest cas" i destacava que "ens alegrem que la Generalitat Valenciana siga sensible a realitats com la del nostre municipi i que siguen possibles aquest tipus de centres de nit, com un model més proper, reduït i amb ambient més familiar. Per part de l'Ajuntament, seguirem treballant per tenir-ho tot a punt per a desenvolupar-lo, en el moment en què la Generalitat Valenciana puga tenir la normativa actualitzada ".

Pujar