elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre elaborarà un nou reglament per a l'ús de drons per part de la Policia Local

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre elaborarà un nou reglament per a l'ús de drons per part de la Policia Local
  • Se sotmet a consulta pública perquè els ciutadans puguen aportar els seus possibles suggeriments

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre elaborarà un nou reglament intern que regularà l'ús d'aeronaus pilotades per control remot, comunament conegudes com drons, per part de la Policia Local. La normativa autonòmica ja contempla l'ús d'aquest tipus de noves tecnologies amb fins de seguretat ciutadana. En el cas d'Alcalà-Alcossebre, el seu ús permetrà realitzar un control més extens i constant de l’ample terme municipal, amb 167,56 quilòmetres quadrats, amb nombroses explotacions agrícoles i ramaderes, pous de reg, accidents geogràfics com rambles, barrancs i el pas del riu Sant Miquel, així com enclavaments amb important riquesa patrimonial.  Altres usos previstos són el control de crema de podes no autoritzades i, sobretot, l'ús dissuasori sobrevolant zones hortofructícoles, sobretot en les èpoques de collita, per evitar els robatoris o per les diferents platges d'Alcossebre, com una mesura més de seguretat.

El nou reglament recollirà els requisits, responsabilitat i formació necessaris per al seu ús, així com la propietat i custòdia de les imatges obtingudes, que es tractaran segons la llei de protecció de dades. Complint amb la normativa, prèviament a l'elaboració, se sotmet a consulta pública la redacció del reglament, perquè la ciutadania puga aportar els seus possibles suggeriments.

El consistori d'Alcalà-Alcossebre ja va aprovar destinar 4.500 euros dels romanents de tresoreria de 2018 a aquesta compra. "Pensem que aquest tipus de tecnologia pot resultar molt útil a l'hora de controlar les zones rurals, actuant com a mesura dissuasòria per evitar robatoris i reforçant així la tasca que desenvolupen la Policia Local, Guàrdia Civil i el servei de guarda rural", ha explicat l'alcalde Francisco Juan.

Pujar