elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre coordina intensificar el control en l'àmbit agrícola davant la COVID-19

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre coordina intensificar el control en l'àmbit agrícola davant la COVID-19
  • El consistori estudia canvis en la programació de Nadal per a evitar concentracions de persones

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre coordina intensificar accions per a evitar que l'activitat agrícola es convertisca en un focus de contagi de la COVID-19. Després de la difusió per part de la Conselleria de Sanitat de l'existència d'un brot de 14 persones d'origen laboral en Alcalà, l'Ajuntament ha sol·licitat informació directa al departament de Salut Pública i s'ha aclarit que aquest brot té el seu origen en un cas detectat el passat 5 de desembre i que, des d'aquell moment, s'ha fet el seguiment als possibles contactes, tant laborals com socials, apareixent un total de 14 positius. No es tracta, en cap cas, de 14 casos positius apareguts en aquesta setmana en una empresa local. En qualsevol cas, tenint en compte l'elevada incidència de casos en el municipi i detectat que el major nombre de casos estan relacionats amb l'activitat agrícola, segons s'ha confirmat des de Salut Pública, avui s'han celebrat diverses reunions a l'Ajuntament per a coordinar un dispositiu de control en l'àmbit agrícola:

S'intensificaran els controls de Policia Local i Guàrdia Civil en els llocs de concentració de treballadors agrícoles així com en les explotacions agrícoles, per a garantir que es respecten mesures de seguretat (ús màscara, distàncies, etc) A més, s'ha mantingut una reunió amb responsables de les empreses locals del sector agrícola per a informar-los de les mesures i coordinar accions de control per part de Policia Local i Guàrdia Civil en els llocs de recol·lecció, entrades i eixides dels magatzems, interior de vehicles, espais de reunió durant els descansos, etc. L'Ajuntament traslladarà a la Conselleria de Sanitat la petició feta per les empreses que es realitzen tests de confirmació, quan els positius tornen als llocs de treball i un major seguiment dels contactes dels positius.

Per a intensificar les mesures, donada l'elevada mobilitat dels treballadors del sector agrícola, s'ha traslladat per escrit a la subdelegada del Govern la necessitat que es realitzen controls a nivell provincial i autonòmic.

“És evident que tant l'Ajuntament com les pròpies empreses estan prenent totes les mesures que estan dins de les seues possibilitats però és necessari que es realitze un control important de les persones que donen positiu i els seus contactes i que es prenguen totes les mesures de seguretat”, ha explicat l'Alcalde.

Seguint amb les mesures de seguretat, Policia Local i Guàrdia Civil realitzen controls continus en establiments i espais de reunió, perquè es complisquen totes les mesures i s'estan imposant sancions, en cas d'incompliment. A més, tant per part de Policia Local com de la Regidoria de Sanitat s'està en contacte amb els representants de col·lectius afectats perquè tinguen tota la informació sobre mesures de seguretat i puguen extremar-les, sobretot que es respecten els confinaments en cas de positius i els seus contactes.

Alcalà-Alcossebre tenia previst celebrar actes de Nadal dedicats a la població infantil que es modificaran per a evitar les concentracions de persones.

Pujar