elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre adquirirà un dron per a tasques de vigilància

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre adquirirà un dron per a tasques de vigilància
  • Es destinaran 4.500 euros provinents dels romanents de tresoreria del 2018 i s'utilitzarà sobretot en la vigilància de les zones rurals per part de la Policia Local

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre adquirirà un dron per destinar-lo a tasques de vigilància a l'entorn rural. El ple de la corporació va aprovar destinar 4.500 euros dels romanents de tresoreria de 2018 a aquesta compra que, a més, opta a una subvenció de l'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències que pot cobrir fins al 75% de l'import. Amb posterioritat, l'Ajuntament haurà de redactar un nou reglament que contemple la utilització d'aquest tipus de dispositius i començarà la formació d'agents de la Policia Local perquè puguen pilotar-lo.

El dron s'utilitzarà amb fins destinats a la vigilància de les zones rurals facilitant les tasques de les forces de seguretat, donada la gran extensió del terme municipal. A més, existeixen multitud d'aplicacions per a aquest tipus de dispositius com la vigilància i difusió de missatges mitjançant altaveus, gravació d'imatges, etc.

"Pensem que aquest tipus de tecnologia pot resultar molt útil a l'hora de controlar les zones rurals, actuant com a mesura dissuasòria per evitar robatoris i reforçant així la tasca que desenvolupen la Policia Local, Guàrdia Civil i el servei de guarda rural", ha explicat l'Alcalde Francisco Juan.

Pujar