elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Denuncien excés d'atropellaments de gats a Alcalà de Xivert-Alcossebre

Denuncien excés d'atropellaments de gats a Alcalà de Xivert-Alcossebre
  • Dues associacions d'animals demanen solucions urgents per a erradicar aquesta mala praxi: només en un mes, 11 gats han sigut atropellats

Les associacions d'animals de Alcossebre, Adalco i Felins, han obert una recollida de signatures a través de change.org per a exigir solucions urgents per a erradicar els atropellaments de gats a Alcalà de Xivert-Alcossebre.

D'aquesta manera, les dues entitats han decidit unir forces "enfront de l'excés d'atropellaments que estem patint entre els gats de les nostres colònies felines que a més afecten també gats amb propietaris”.

I és que segons expliquen, “vam comprendre que estaven lluny de ser mers accidents puntuals per l'alta freqüència d'aquests, i per factors addicionals implicats com l'excés de velocitat, donada l'extrema violència de l'impacte a conseqüència de la qual la immensa majoria dels animals afectats no sobreviu. Així mateix els conductors implicats mai paren a socórrer a l'animal ni a retirar el cos d'enmig de la calçada amb els consegüents possibles danys col·laterals”.

Segons comenten, “una voluntària va gravar a la vesprada les frenades del cotxe en ziga-zaga i restes de sang de l'animal”. De fet, només en un mes van morir onze gats atropellats.

A més, expliquen que “observem que alguns succeïen en zones per als vianants, línies grogues on no es pot circular ni aparcar, sobrepassant amb molt els 30 km per hora obligatoris en el nucli urbà i suposant un delicte flagrant contra la seguretat viària que no sols afecta als animals sinó també a les persones”.

Per a conscienciar sobre aquesta xacra i sobretot buscar solucions en les quals s'implique l'Ajuntament de la localitat i altres autoritats competents han obert aquesta petició en Change.org, que en aquests moments compta ja amb més de 3.200 signatures.

Pujar