elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Conselleria de Sanitat denega que la Unitat d'Hospitalització Domiciliària preste servei a Alcossebre

La Conselleria de Sanitat denega que la Unitat d'Hospitalització Domiciliària preste servei a Alcossebre
  • L'Ajuntament va realitzar la seua última petició el mes d'octubre passat i s'ha descartat des de la gerència del Departament de Salut per "falta de recursos humans" i "excessiu temps de desplaçament"

  • Des del consistori, es continuarà mantenint aquesta reivindicació en considerar que "els veïns d'Alcossebre mereixen els mateixos serveis sanitaris que els d'Alcalà"

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana no té previst posar en marxa el servei d'Unitat d'Hospitalització Domiciliària-UHD en Alcossebre. Així s'ha contestat, per part de la gerència del Departament de Salut de Vinaròs, davant la petició realitzada pel consistori. Segons explica la gerència, "en l'organització interna de la UHD s'estableix una isocrona de 30 minuts des de la seu de la UHD a l'Hospital de Vinaròs fins a la porta del domicili del pacient, per motius de seguretat i eficiència". I s'afegeix que "existeixen altres municipis del departament, a una distància molt menor i a un menor temps de desplaçament, que no es poden cobrir per la UHD, a causa de la falta de recursos humans".

La UHD presta servei en el nucli d'Alcalà des de l'any 2016 i des d'aquest moment inicial, per part de l'Ajuntament es va insistir que el servei havia d'estendre's també a Alcossebre. Aquesta petició s'ha realitzat de manera reiterada des d'aquest moment. L'última vegada, el mes d'octubre passat. L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que "no podem deixar als veïns i veïnes d'Alcossebre en unes condicions sanitàries diferents a la resta de la població i com a Ajuntament hem de continuar insistint que aquest servei es preste". Juan ha recordat que "quan va començar a prestar-se el servei, l'Ajuntament va fer l'esforç de cedir un vehicle a la Conselleria. Ara el just seria que la Generalitat es comprometés i s'esforcés també augmentant el pressupost destinat a la UHD per a ampliar els seus recursos tècnics i humans i que així poguera atendre als veïns i veïnes d’Alcossebre".

Pujar