elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

126 alumnes de l’IES Serra d’Irta reben formació en primers auxilis i ús del DESA

126 alumnes de l’IES Serra d’Irta reben formació en primers auxilis i ús del DESA
  • La Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre organitza aquesta formació que pot resultar vital per a enfrontar-se a casos de parada cardiorespiratòria, ennuegades, luxacions o ferides

MÉS FOTOS
126 alumnes de l’IES Serra d’Irta reben formació en primers auxilis i ús del DESA - (foto 2)
126 alumnes de l’IES Serra d’Irta reben formació en primers auxilis i ús del DESA - (foto 3)

La Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha organitzat de nou aquest curs una activitat formativa que pot resultar de molta utilitat, per a enfrontar-se a situacions mèdiques extremes, dirigida a l'alumnat de l'IES Serra d’Irta. La jornada s'ha dividit en sis sessions en les quals han participat un total de 126 alumnes i alumnes, dels cursos 3r d'ESO, FP Bàsica i Batxillerat.

La formació, a càrrec de l'Associació de Recursos Sanitaris Azahar, ha aprofundit en els diferents protocols a aplicar en situacions com a parada cardiorespiratòria, tant en casos de persona inconscient que respira, persona conscient o persona inconscient que no respira i està en parada. També se'ls ha ensenyat com utilitzar un desfibril·lador, com actuar en cas d'ennuegada aplicant la maniobra de Heimlich o en situacions de luxacions o ferides obertes.

Tant des de l'Ajuntament com per part de l'IES Serra d’Irta es fa una valoració molt positiva d'aquesta mena d'iniciatives ja que pot resultar de molta utilitat i fins i tot salvar vides.

Pujar