elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre valora la implantació del Pla Jove Local i celebra el II Fòrum Jove

Alcalà-Alcossebre valora la implantació del Pla Jove Local i celebra el II Fòrum Jove
  • La posada en marxa del Casal Jove, amb programació pròpia, i activitats com els programes IRTA Corresponsals o JOOP-Jove Oportunitat marquen la primera anualitat del pla municipal enfocat a la joventut

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha presentat l'informe d'avaluació anual del I Pla Jove Local 2022-2024. En total s'han desenvolupat 34 actuacions dividides en sis eixos. Per part del personal tècnic de la Regidoria es va explicar que “la implantació d'activitats en els eixos d'informació i participació juvenil, formació i educació i oci educatiu ha estat excel·lent i es continuarà treballant per a millorar en altres àrees com a emancipació i ocupació, sostenibilitat i medi ambient i salut”. Dins de les activitats més destacades incloses en el I Pla Jove Local, es troben la implantació d'una xarxa social de referència per a la joventut de la localitat amb projectes com els Irta Corresponsals, programació de tallers i debats entorn de l'associacionisme, consolidació del programa JOOP-Jove Oportunitat, implementació del Pla de Formació Jove, la nova agenda cultural juvenil o la posada en marxa del Casal Jove que compta amb programació trimestral. També destaquen la col·laboració amb el departament d'Igualtat en campanyes de sensibilització per la igualtat i contra la violència de gènere o campanyes de promoció de la salut mental.

L'Alcalde Francisco Juan va destacar “la important aposta, a nivell pressupostari i d'infraestructures, que ha realitzat el nostre Ajuntament respecte a la joventut, amb una nova infraestructura que està sent tan utilitzada com és el Casal Jove”.

La presentació d'aquesta primera anualitat del Pla Jove Local va tenir lloc en el transcurs de la celebració del II Fòrum Jove, divendres 24 de març, amb activitats com a futbolí humà, làser combat i escalada inflable.

Pujar