elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre segueix sense presència de COVID-19 en les seues aigües residuals

Alcalà-Alcossebre segueix sense presència de COVID-19 en les seues aigües residuals
  • Les proves no han detectat material genètic de SARS-CoV-2 en les mostres preses des del 17 de juny

Les analítiques que es realitzen a les aigües residuals de la depuradora d'Alcalà de Xivert certifiquen que no s'ha detectat material genètic de SARS-CoV-2 en les mostres analitzades durant els mesos de juny, juliol i les dues primeres setmanes agost. Aquestes proves són possibles gràcies al conveni signat entre l'Ajuntament i l'empresa FACSA que, amb la informació obtinguda a partir de la detecció de material genètic de SARS-CoV-2 permet generar una alerta primerenca en els municipis sobre la possible presència de persones infectades pel virus, tant si presenten símptomes com si no, i d'aquesta manera controlar possibles brots, en cas de produir-se.

Les proves, que són a càrrec de FACSA sense cap cost econòmic per a l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, consisteixen en l'anàlisi d'aigües i fangs dels quals s'extreu l'ARN de la mostra. Posteriorment, amb l'anàlisi en el laboratori s'analitza la presència vírica. Totes les mostres preses setmanalment des del 17 de juny i fins al 10 d'agost no han detectat presència de coronavirus en les aigües residuals del municipi.

Per part de l'Alcalde Francisco Juan es destaca que “aquesta és una bona notícia que confirma l'escassa incidència que està tenint el coronavirus en la nostra població” però insistia que “tant a nivell institucional com particular, hem de continuar prenent totes les precaucions possibles i respectar al màxim l'ús obligatori de la màscara, la higiene i mantenir la distància de seguretat”.

Pujar