elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre presenta les activitats per al foment de la la Igualtat que es desenvoluparan durant el mes de març

Alcalà-Alcossebre presenta les activitats per al foment de la la Igualtat que es desenvoluparan durant el mes de març
  • Entorn de la celebració del 8M-Dia de la Dona, es continua apostant per visibilitzar la igualtat a nivell educatiu, taller de Defensa Personal i actes participatius com la tradicional Carrera Solidària i el Viatge de la Dona

 

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha difós la programació d'activitats que s'han organitzat des de la Regidoria d'Igualtat, entorn de la commemoració del 8M- Dia de la Dona i que se succeiran durant el mes de març. En concret, el 8M els actes se centraran en la lectura del Manifest, a càrrec d'alumnat de l'IES Serra d’Irta, a les 12.30h en la plaça de l'Església d'Alcalà. La regidora d'Igualtat, Melina Fradejas, ha destacat “el treball constant de conscienciació sobre la igualtat de drets de totes les persones que fem, des de diferents departaments de l'Ajuntament durant tot l'any, però que es visibilitza especialment amb motiu del Dia de la Dona”.

“Alcalà-Alcossebre per la Igualtat” compta enguany amb una imatge de l'artista Teresa Cucala per a il·lustrar tant la cartelleria com les samarretes en benefici de l'Associació local contra el càncer per a participar en la Carrera Solidària del Dia de la Dona, que se celebrarà el 10 de març, a les 17.00h amb sortida des de la plaça de l'Església. L'Alcalde Francisco Juan destacava que “volem donar les gràcies a l'artista Teresa Cucala que ens cedeix una il·lustració original de manera altruista, per a donar imatge a la campanya i a les tradicionals samarretes de la Carrera Solidària”. Les samarretes podran adquirir-se a partir del 2 de març, al preu de 4 euros, a l'Ajuntament i Oficines Municipals.

Una altra activitat que reuneix una gran participació és el Viatge del Dia de la Dona, que enguany inclou desplaçament a València, en concret visitant el Reial Monestir del Puig i L'Albufera. Per a assistir, és necessari inscriure's, fins al 10 de març, a l'Ajuntament d'Alcalà i Oficines Municipals. El 5 de març tindrà lloc la IV Marxa Senderista entre els castell d'Alcalà i Santa Magdalena.

Els dies 16 i 17 de març tindrà lloc un taller teòric pràctic de Defensa Personal, impartit per una agent de la Policia Local d'Alcalà-Alcossebre formada en Kung-Fu i defensa personal.  Es gratuït i cal inscriure’s prèviament a l’Ajuntament o Oficines Municipals.

A nivell educatiu, les activitats començaran el 2 de març amb el taller “Referents per a un futur sense estereotips. Game Shaw: projecte per a visibilitzar dones referents en la programació de videojocs” dirigit a l'alumnat de 4t de Primària per a fomentar l'elecció professional allunyada dels estereotips de gènere. Les activitats en els centres educatius comptaran també amb la xerrada a càrrec de Patricia Campos, “Ales per volar ben alt”, el dimecres 22 de març o i el  8 de març, en l'IES Serra d’Irta s'impartirà el taller “Juntes és millor” per a visibilitzar el paper de la dona en l'esport.

Els actes es completen amb la presentació del llibre El clixé de la felicitat de Diana Raznovich, el dijous 23 de març en l'IES Serra d’Irta.

A més, se celebrarà l'II Concurs de Dibuix per a la Igualtat per a nens, nenes i joves. L'edil Melina Fradejas destacava que “com a novetat d'enguany, a causa del gran èxit de participació de l'edició anterior, s'ha incrementdo la dotació en premis”.

Pujar