elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre i Forcalquier continuen enfortint el seu agermanament amb un nou intercanvi

Alcalà-Alcossebre i Forcalquier continuen enfortint el seu agermanament amb un nou intercanvi
  • Durant aquest cap de setmana, una delegació de la localitat francesa ha visitat la localitat celebrant diversos actes culturals i esportius

Alcalà-Alcossebre i Forcalquier, localitats germanades des de l'any 2017, han enfortit els seus vincles d'unió durant el passat cap de setmana amb una nova visita d'intercanvi. Una delegació del municipi francès, integrada per la tinenta d'Alcalde Caroline Masper, el regidor de Cultura Jean Pierre George, i integrants de col·lectius locals com l'Escola de Música de Forcalquier, l'A.S Forcalquier i Forcalcossebre han participat en diferents actes. Per part d'Alcalà-Alcossebre, han participat les entitats Xivertcalquier, CF Alcalà, Club Handbol Serra d’Irta, Xivert Històric i l’Associació Musical Santa Cecília.

El dissabte al matí va tenir lloc la recepció oficial, amb intercanvi de presents, entre els dos consistoris i a la tarda es va celebrar un concert, en el Espai d’Oci d’Alcossebre, a càrrec de la Banda Juvenil de l’Associació Musical Santa Cecília d’Alcalà de Xivert i de l'Escola de Música de Forcalquier.

El diumenge al matí va tenir lloc un acte molt simbòlic al parc del carrer Ferrocarril d'Alcalà, amb la plantació de dos arbres –en el cas d'Alcalà, un ametller, i en de Forcalquier, un guayabo- representant l'agermanament de tots dos municipis. Quan tots dos exemplars hagen crescut, està prevista la col·locació d'una placa al·lusiva a l'agermanament. Al llarg del cap de setmana, s'han realitzat altres actes com un partit de futbol entre els equips de tots dos municipis, visita a una exposició organitzada per Xivert Històric i menjars de germanor.

La regidora de Cultura, María Agut, remarcava “l'agraïment a les entitats locals que són les que sustenten i treballen perquè es continuen organitzant les visites d'intercanvi entre els dos municipis”. L'any pròxim està previst que siga una delegació d'Alcalà-Alcossebre, amb integrants de l’Escola de Música, la que visite Forcalquier.

Pujar