elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre dona inici a la programació del 25-N amb un taller de rap i oci educatiu contra la violència de gènere

Alcalà-Alcossebre dona inici a la programació del 25-N amb un taller de rap i oci educatiu contra la violència de gènere
  • Del 14 de novembre al 15 de desembre, la Regidoria d'Igualtat organitza conferències i tallers amb supervivents

  • El 25-N es realitzarà la lectura pública del Manifest i s'exhibirà el rap contra la violència de gènere creat per la joventut del municipi

Alcalà-Alcossebre ja ha donat inici a la programació especial amb motiu de la commemoració del 25 de novembre com a Dia Internacional contra la violència de gènere, organitzada des de la Regidoria d'Igualtat. Els actes han començat avui amb l'inici del taller de rap i oci educatiu contra la violència de gènere, en l'IES Serra d’Irta, a través del qual la joventut de la localitat podrà utilitzar recursos artístics en la conscienciació contra aquesta mena de violència. El taller, que es realitza en coordinació amb la Regidoria de Joventut, consta de sis sessions en el CESAL d'Alcalà dedicades a la composició i assaig del rap que, finalment, es presentarà públicament el 25 de novembre, després de la lectura del Manifest contra la violència de gènere, a les 18.00h, en el Espai d’Oci de Alcossebre.


La programació està composta per diferents actes pensats per a totes les franges de població però amb el focus posat, sobretot, en la població infantil i juvenil. Els CEIPs La Mola i El Campanar acolliran l'exposició “Enginyera, per què no?” de la Fundació Isonomía en la qual es convida a l'alumnat a reflexionar sobre els estereotips, rols i identitats de gènere respecte a les eleccions acadèmiques i professionals. Seguint amb les exposicions, el dilluns 21 de novembre, a les 11.30h, en el CESAL d'Alcalà s'inaugurarà “Dones de la República fent història”de Dones en Acció de Xirivella i que reuneix el record de dones de la II República, rescatades de l'oblit i que van ser precursores dels drets actuals. La mostra podrà visitar-se en el CESAL d'Alcalà i el CESAL de Alcossebre.

La Fundació Ana Bella serà l'encarregada de la conferència “L'abús no és amor” el dijous 17 de novembre, en l'IES Serra d’Irta, en la qual, a través de testimonis positius, es pretén formar a l'alumnat i que sàpiguen fomentar i reconèixer relacions sanes i saber reaccionar davant els primers senyals de la violència de gènere. El dijous 1 de desembre, en el CESAL d'Alcalà, la creadora d'aquesta fundació, Ana Bella Estévez, oferirà el seu testimoniatge, com a supervivent de la violència de gènere, activista i agent de canvi.


El dijous 24 de novembre es presentarà la guia “Adolescents enfront dels perills de les xarxes socials i la violència de gènere”, escrita per l'especialista Luisa Velasco i editada per l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre i que és un nou recurs per a identificar diversos tipus de violència que es donen en el context digital.


La programació es completa amb la xerrada “Per a presumir, no calç patir”, el dilluns 28 de novembre, a càrrec del Centre Dona Rural Sant Mateu, en el Casal Jove de Alcossebre i la clownferencia “Qui bé et voldrà, riure et farà” en l'IES Serra d’Irta, a càrrec d'Escola de Clown Hij@s d'Augusto, sobre la sensibilització i prevenció contra la violència de gènere.


La regidora d'Igualtat, Melina Fradejas, ha destacat “la gran varietat dels actes, la qual cosa obre la programació a tota mena de franges de població i edats” pel que animava a la participació “per a continuar conscienciant sobre l'existència d'aquesta mena de violència, que es manifesta de forma molt diferents, però suposa un impacte gravíssim per a les dones i la societat”.

Pujar