elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre demana poder realitzar tests a treballadors de Serveis Socials i Policia Local per a evitar la propagació del COVID-19

Alcalà-Alcossebre demana poder realitzar tests a treballadors de Serveis Socials i Policia Local per a evitar la propagació del COVID-19
  • Francisco Juan: "Aquesta és una primera actuació imprescindible el cost de la qual assumiria l'Ajuntament. El nostre objectiu és que els tests puguen arribar a tota la població encara que siga pagant l'Ajuntament la part proporcional"

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre Francisco Juan es marca com a objectiu prioritari poder realitzar tests de control de COVID-19  a tota la població. Per això, com a primera mesura imprescindible, ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat -a través de cartes enviades a la Consellera, director Territorial i gerent del Departament de Salut- poder realitzar tests als professionals que desenvolupen treballs en primera línia en el municipi i que estan en contacte directe amb la població -inclosos col·lectius de risc- com  integrants dels Serveis Socials municipals i Policia Local. L'Alcalde Francisco Juan ha insistit que "amb aquesta primera mesura, evitariem possibles transmissions del coronavirus en Alcalà-Alcossebre i, des de l'Ajuntament, estem disposats a fer-nos càrrec econòmicament d'aquests tests per a aquests treballadors de l'Ajuntament i fins i tot dels agents de la Guàrdia Civil de la comandància d'Alcalà de Xivert". Juan també sol·licita que la Conselleria de Sanitat autoritze professionals dels centres de salut d'Alcalà-Alcossebre a què realitzen aquests tests, ja que seria la forma més ràpida i fàcil d'accedir als resultats.

"No es pot baixar la guàrdia i, davant l'eixida progressiva del confinament, han de prendre's mesures contundents perquè, si no, podrien reproduir-se els contagis agreujar-se la situació. Per això, el nostre objectiu seria que tota la població poguera tindre accés a aquests tests assumint el cost proporcional cada administració implicada. Estic convençut que la millor i única manera de frenar el contagi és realitzar aquests tests massius a la població, com recomanen tots els experts", ha insistit l'Alcalde Francisco Juan.

Pujar