elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Absolt el francés acusat de segrestar la seua parella i el seu fill en un hotel d'Alcossebre però sí que acrediten greus ferides.

Absolt el francés acusat de segrestar la seua parella i el seu fill en un hotel d'Alcossebre però sí que acrediten greus ferides.
  • La Guàrdia Civil va alliberar la dona i al seu fill de l'habitació on es presumia que portaven quasi dos mesos retinguts

L'Audiència de Castelló ha condemnat a tres anys de presó a un home per colpejar a la seua parella a l'hotel d'Alcossebre en el qual estaven allotjats, trencant-li un braç i causant-li un traumanismo cranioencefàlic. No obstant això, la sala li ha absolt dels delictes de detenció il·legal i maltractament habitual.

El cas es va convertir en mediàtic quan la Guàrdia Civil va alliberar la dona i al seu fill menor de dos anys de l'habitació on es presumia que portaven quasi dos mesos retinguts per la parella, un home de nacionalitat francesa que tenia antecedents per violència de gènere al seu país.

Va ser una filla de la víctima resident a França la que va denunciar els fets i la que va portar a la Guàrdia Civil a entrar a l'hotel, on la dona, en mal estat físic, va manifestar que es trobava detinguda il·legalment per la seua parella des de Nit de Nadal.

No obstant això, la sala ha absolt en canvi a l'acusat dels delictes de detenció il·legal i de maltractament habitual que li atribuïa també la Fiscalia i l'acusació particular, per no considerar acreditada la comissió d'estos.

La resolució judicial recull que, des de l'inici de l'estada a l'hotel, la dona va manifestar la seua voluntat de tornar a França, però l'home es va negar.

No obstant això, segons els magistrats, no ha quedat acreditat que l'ara condemnat la retinguera contra la seua voluntat a l'hotel ni que li negara l'accés als documents d'identitat, les targetes de crèdit o les claus del cotxe.

El Tribunal ha arribat a eixa conclusió després d'analitzar la declaració prestada en instrucció de la víctima com a prova preconstituida, on va assegurar que no estava presonera físicament sinó psicològicament, així com d'altres testimonis, com els propietaris de l'hotel, que van manifestar en el judici que la dona es movia lliurement per l'establiment i que anava sola a comprar amb el seu vehicle.

Sí que s'acrediten colps i lesions

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Castelló sí ha condemnat a tres anys de presó per un delicte de lesions a un home que va colpejar a la seua parella sentimental, li va trencar un braç i li va causar un traumatisme cranioencefàlic, entre altres ferides, a l'hotel d'Alcossebre (Alcalà de Xivert) on estaven allotjats.

L'home no podrà acostar-se a menys de 500 metres de la víctima, el seu domicili, lloc de treball o qualsevol altre espai en el qual es trobe durant huit anys. El Tribunal no es pronuncia sobre la responsabilitat civil perquè no s'ha formulat petició i la víctima no la reclama.

La parella es va traslladar des de París a Espanya a l'octubre de 2022 i es va allotjar des del mes de desembre del mateix any en un hotel de la localitat castellonenca d'Alcossebre.

Segons el relat de fets provats de la sentència, el 15 de febrer de 2023, condemnat i víctima van mantindre una discussió verbal durant la qual ell va propinar una galtada, una punyada i una puntada a la víctima, que la van fer caure a terra.

Després de derrocar-la, li va donar un altre colp en el colze que li va trencar el braç dret. La víctima va patir a més un traumatisme cranioencefàlic amb fractura d'un os de la cara, hematomes i contusions de les quals va tardar 60 dies a curar.

D'altra banda, la sala no considera provat que l'home agredira a la víctima en múltiples ocasions des que es van traslladar a Espanya i només aprecia proves de l'agressió per la qual ha sigut condemnat.

La sentència no és ferma i contra ella es pot interposar recurs davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

 

Pujar