elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2024

VÍDEO | Falomir: “Estem recuperant la Real Fàbrica, una de les empreses ceràmiques artístiques més importants d'Espanya”

L'Alcora convida als turistes a descobrir els encants que només es poden conéixer visitant-los
L'Alcora convida als turistes a descobrir els encants que només es poden conéixer visitant-los
  • L'alcalde de L'Alcora convida a gaudir de la imminent Setmana Santa alcorina, però també a visitar el patrimoni natural, a realitzar activitats d'aventura i contemplar la col·lecció de ceràmica artística

L'Alcora és present, un any més, en Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, per a oferir al món tot el seu potencial patrimonial, cultural i artístic que el visitant pot trobar si s'acosta a la capital de la comarca de l'Alcalatén.

L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha assenyalat que “molt prompte tindrem la Setmana Santa i la Pasqua, per tant convidem a gaudir de la Rompida de l'Hora, de la Setmana Santa alcorina o, el dilluns de Pasqua, a gaudir del dia del Rotllo”.

Així mateix, Falomir ha destacat l'oferta natural que oferix l'Alcora, amb diverses senderes com la ruta de l'aigua o la ruta de la metal·lúrgia. A més, l'Alcora oferix la possibilitat de realitzar activitats aquàtiques de kayac en l'embassament de la Foia.

L'alcalde també ha posat en valor tota la indústria ceràmica que “és clau” per a l'Alcora, però “també tenim un passat, amb la ceràmica artesanal, i per això estem recuperant la Real Fàbrica del Comte d'Aranda, que va ser l'empresa més gran de ceràmica artística a Espanya”.

O el Museu de la Ceràmica, que alberga “una de les millors col·leccions de ceràmica de la Real Fàbrica i peces de ceràmica contemporània”.

Pujar