17 de gener de 2020 17/1/20

La taiwanesa Wei-Chien Huang guanya el Premi del Públic en el 38è Concurs Internacional de Ceràmica

La taiwanesa Wei-Chien Huang guanya el Premi del Públic en el 38è Concurs Internacional de Ceràmica - (foto 1)

  L'obra 'Repose II', de Wei-Chien Huang (Taiwan), ha obtingut el Premi del Públic en el 38è Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora-CICA 2018. Un premi patrocinat per la Caixa Rural de l'Alcora i dotat amb 2.800 €.

  Els espectadors han pogut votar, tant presencialment com per internet, la seua obra favorita entre les finalistes del certamen, que van estar exposades des del 8 de juny fins al 2 de setembre al Museu de Ceràmica.

  El Premi del Públic es va instituir l'any 1996 per tal d'estimular la participació activa i crítica del públic d'aquesta prestigiosa exposició, oferint la possibilitat d'emetre el seu vot i sondejar d'aquesta manera la valoració que els visitants fan de les obres exposades.

  Wei-Chien Huang ha guanyat diferents guardons a llarg de la seua trajectòria, entre els quals destaquen el segon premi al 30è Taoyuan Fine Arts (2012) i el tercer premi al Farglory Mosaic Competition (2005).

  "La humanitat està atrapada en una xarxa complexa entre la societat, la naturalesa i el seu entorn. En aquesta relació complicada, els alts i baixos emocionals, així com els canvis en el nostre entorn, ens desafien a adaptar-nos o simplement a esforçar-nos per mantenir-nos ferms. Ja siga per a vèncer els nostres obstacles o cedir davant les adversitats del món, aquests aspectes de la vida sempre han sigut el centre dels meus treballs", destaca la ceramista.

  "Si escoltem atentament les nostres ànimes, podem veure amb extraordinària profunditat i simplicitat. Les meues obres comencen des de dins, amb una contemplació interna del que sóc. M'esforce per crear art que mostre visions del món i filosofies que connecten amb les del públic. Em submergisc directament en els racons de la vida i espere ajudar al públic a apreciar la seua delicada tendresa", explica.

  ocultar
  La taiwanesa Wei-Chien Huang guanya el Premi del Públic en el 38è Concurs Internacional de Ceràmica
  Pujar