elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Suport a la creació escènica en temps de pandèmia: “Brots”

Suport a la creació escènica en temps de pandèmia: “Brots”
  MÉS FOTOS
  Suport a la creació escènica en temps de pandèmia: “Brots” - (foto 2)

  “Brots” és una convocatòria de suport a la creació nascuda a la capital de l’Alcalatén. Una convocatòria amb l’objectiu de recolzar projectes artístics nous en format breu.

  Des de “Brots” es busquen idees en estat de germinació per a ajudar als nous creadors en aquests temps complicats per a la cultura en viu.

  El termini d’inscripció esta obert fins el 25 de juliol i les propostes es representaran en octubre de 2021, dins del marc del cicle “ULTRASONS. Músiques en vibració” i “Les Aules. Espai Cultural Obert”.

  “Brots. Convocatòria de suport a la creació” és una iniciativa de l’associació “Mudart. Viu l’escena” i el cicle “ULTRASONS. Músiques en vibració”, totes dos entitats arrelades a l’Alcora. En aquest 2021 es realitzarà la segona edició de la convocatòria, on la situació de pandèmia, l’estat del sector cultural i la falta d’oportunitats als nous creadors tornen a ser factors determinants per a decidir continuar amb la iniciativa.

  Per a participar a la convocatòria només és necessari tindre la idea, des de “Brots” es vol crear un marc idoni per a desenvolupar el treball de nous creadors artístics i que aquests puguen presentar la seua idea davant del públic i en un entorn professional. Pot participar en la convocatòria qualsevol projecte artístic en fase de creació, és a dir, un projecte nou, no estrenat abans. La representació del projecte ha de tindre una durada entre 15 i 20 minuts, i podrà dur-se a terme en diferents espais interiors i exteriors. Seran vàlids tots aquells projectes que utilitzen qualsevol de les disciplines de les arts escèniques (teatre, dansa, circ, performance, teatre d’objectes...) i també aquells que tinguen un caràcter multidisciplinar o fusió amb altres disciplines artístiques i expressives (instal·lacions, música, arts plàstiques...).

  Entre totes les propostes rebudes el jurat de la convocatòria en seleccionarà tres (amb premis de 500€, 250€ i 125€) per a ser representades en octubre de 2021, dins del marc del cicle “ULTRASONS. Músiques en vibració” (l’Alcora [Castelló]) i “Les Aules. Espai Cultural Obert” (Castelló de la Plana).

  Les inscripcions es realitzen per via telemàtica en el següent enllaç: “www.bit.ly/Brots2021Bases”, on es pot consultar les bases i el formulari d’inscripció. La data límit per a enviar les sol·licituds és el 25 de juliol.

  Gràcies a la primera edició de la convocatòria es van estrenar en el cicle “ULTRASONS. Músiques en vibració” els projectes de “La distància”: teatre físic, dansa i música a càrrec de Rebeca Izquierdo i Panchi Vivó; i “Aso Pyragahs”: fotografia, música i una posada en escena virtual a càrrec de Jose Gas i Aso Pyromal.

  “Brots” vol ser un factor més per a potenciar la pràctica artística i els processos de creació i investigació en el nostre entorn, ja que l’art permet modes de relació diferents mitjançant l’expressió i la creació singular, sent un element de desenvolupament econòmic del territori, promoció d’oficis lligats a la cultura i difusió del talent. En definitiva, sembrar vivències que ajuden a potenciar els processos d’aprenentatge, el desenvolupament social o la creativitat com a catalitzadora de la curiositat i la iniciativa personal on es puguen unir: dramatització, paraula, sons, cos, moviment, color, objectes, emocions, pensament, expressió, comunicació i imaginació, materials immediats que ens pertanyen a tots sense distinció.

  Pujar