elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cap de setmana de fires i trobades a l'Alcora: Mussol, comerç, antiguitats i boixets

Cap de setmana de fires i trobades a l'Alcora: Mussol, comerç, antiguitats i boixets
  • Els esdeveniments compten amb variades activitats paral•leles: animació infantil, música en directe, exposicions, cercaviles…

L'Alcora acollirà aquest cap de setmana tres fires i una trobada: la tradicional Fira del Mussol, que data de 1843, la XV Fira del Comerç, la I Fira d'Antiguitats i Col·leccionisme i la VIII Trobada d'Encaix de Boixets.

La regidora de Comerç, Ana Huguet, ha animat a la participació en tots els esdeveniments: “A més de comprovar la varietat i qualitat dels productes que s'exhibiran en les fires, els assistents podran gaudir de diferents activitats lúdiques, culturals i infantils”.

Huguet ha ressaltat la implicació i treball de les associacions locals “tant de les organitzadores, com de les que contribuiran a donar vida i amenitzar les fires”. Així mateix, ha volgut donar la benvinguda a la primera Fira d'Antiguitats, “sens dubte, contribuirà a augmentar l'oferta i la participació en aquest complet cap de setmana a l'Alcora. Espere que siga la primera de moltes”, ha manifestat.

La XV Fira del Comerç, organitzada per l'Associació de Comerç i Serveis de l'Alcora (ACOSAL), se celebrarà el dissabte 12 (de 10 a 21 hores) i el diumenge 13 (de 10 a 19 hores) al carrer Músic Pere Moliner. Els diferents estands mostraran la qualitat i varietat dels productes i serveis que es poden trobar als comerços de l'Alcora. A més, hi haurà animació infantil durant les dues jornades. I el dissabte, a partir de les 19 hores, els assistents podran gaudir de l'actuació del grup 2&Roll.

El dissabte 12 d'octubre se celebrarà, de 9 a 21 hores, al Camí Nord (al costat de la Fira del Comerç), la I Fira d'Antiguitats i Col·leccionisme. Està organitzada per la recentment constituïda associació Amics de la Numismàtica i el Col·leccionisme. Durant la jornada se celebrarà una rifa solidària d'antiguitats.

El diumenge 13 d'octubre, de 10 a 19 hores, se celebrarà la tradicional Fira del Mussol, que enguany compleix el seu 176é aniversari. Es tracta d'una important fira artesanal i tradicional que data de 1843. Com recorda el Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol, el 25 de març d'eixe any, la Diputació Provincial de Castelló va concedir autorització a l'Ajuntament de l'Alcora per a celebrar aquesta singular fira els primers dies d'octubre. El seu nom fa referència als mussols que s'usaven per a la pràctica del parany, modalitat cinegètica per a la caça molt arrelada a l'Alcora.

Puchol explica que “en origen, se celebrava durant diverses jornades, en cadascuna d'elles es ressaltava una especialització o un producte: 1a roba. 2a salaons. 3a ramaderia. 4a caça (prioritat al parany), agrícola, comestibles, etc.”. Hui dia se celebra en una única jornada- diumenge- i consisteix en un concorregut mercat popular en el qual destaquen l'artesania i els productes gastronòmics de qualitat. “Amb el temps la fira ha perdut la seua finalitat fundacional, però s'ha transformat en un dels dies de major animació i activitat comercial a l'Alcora”, indica el Cronista.

També el diumenge, es durà a terme la VIII Trobada d'Encaix de Boixets, organitzada per la ‘Asociación de Bolilleras La Alcorina’. Se celebrarà a partir de les 10 hores al Camí Nord.

Programació Fira del Mussol 2019

Es durà a terme a l'avinguda Corts Valencianes i comptarà amb activitats per a tota la família.

A les 10 hores s'obriran totes les parades participants i a les 10.30 s'inaugurarà oficialment per les autoritats i la Cort d'Honor. A continuació, es visitarà l'exposició de bolets, organitzada per l'associació Alcorafunghi, i la VIII exposició de motos antigues, organitzada per la Penya Motorista l'Alcora.

Més tard, a les 12 hores, tindrà lloc la visita oficial de les autoritats a la VIII Trobada d'Encaix de Boixets, i a les 12.30 hores, es farà el lliurament dels premis de la VIII Ruta Gastronòmica del Caragol.

A continuació, a les 13 hores, els assistents podran gaudir de l'actuació de la Rondalla de l'Associació de Jubilats i Pensionistes Comte d’Aranda.

A la vesprada, a les 17 hores, es realitzarà una cercavila a càrrec de la Colla Gegantera de l'Alcora, i a les 17.30 hores, hi haurà xocolatada popular en l'encreuament entre l'avinguda Corts Valencianes i el carrer Músic Pere Moliner.

La clausura de la fira es durà a terme a les 19 hores. Durant tot el dia, dins de l'IES l'Alcalatén, es podrà participar en diferents activitats infantils com castells inflables, tallers de manualitats i el parc d'aventura de Viunatura. I al llarg de tot el matí, la fira estarà amenitzada per l'associació cultural Dolçainers i Tabaleters l'Alcalatén.

Pujar