elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Reial Fàbrica acull el cicle d'exposicions ‘Dona i Memòria’

La Reial Fàbrica acull el cicle d'exposicions ‘Dona i Memòria’
  • Està format per tres mostres: “Dones de la República fent Història”, “XIX Concurs Fotogràfic Dia de la Dona” i “Més de 10 anys de Memòria a Castelló”

La Reial Fàbrica del Comte d'Aranda continua sumant iniciatives culturals. En aquesta ocasió es tracta del cicle d'exposicions “Dona i Memòria”, integrat per tres mostres, que poden visitar-se en horari d'11 a 14 hores (dimarts a divendres), d'11 a 14 hores i de 17 a 19 hores (dissabtes) i d'11 a 14 hores (diumenges).

D'una banda, la setmana passada es va inaugurar “Dones de la República fent Història”, una exposició itinerant cedida per Dones de Xirivella en Acció i organitzada per Dones Progressistes de l'Alcora, que pot visitar-se fins al 13 de març a la Nau BIC. La iniciativa ret homenatge a les dones que van jugar un paper rellevant durant la II República Espanyola, destacant a 34 polítiques, intel·lectuals, artistes, metgesses, milicianes, guerrilleres, etc.

Demà, Dia Internacional de la Dona, s'inaugurarà l'exposició fotogràfica del concurs organitzat per l'Ajuntament de l'Alcora amb motiu del 8M 2022. Cal recordar que els assistents a la mostra, que romandrà a la Nau dels Forns fins al 31 de març, podran votar per a triar el Premi del Públic del certamen, dotat amb 200 euros.

La tercera proposta és “Més de 10 anys de Memòria a Castelló”, un projecte expositiu per a la difusió del fet de la Memòria Històrica de la II República, la Guerra Civil Espanyola i el Franquisme a partir de les cerques i treballs realitzats pel Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló (GRMHC) des de la seua aparició en 2003. Podrà visitar-se a la Nau dels Forns del 8 al 25 d'abril.

Pujar