elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Al-qüra Medieval

El poble de Castelló que viatja al segle XIII este cap de setmana

El poble de Castelló que viatja al segle XIII este cap de setmana
  • Més de 500 veïns d'esta localitat participen abillats amb vestimentes fidels a l'època

MÉS FOTOS
El poble de Castelló que viatja al segle XIII este cap de setmana - (foto 2)
El poble de Castelló que viatja al segle XIII este cap de setmana - (foto 3)
El poble de Castelló que viatja al segle XIII este cap de setmana - (foto 4)

La localitat castellonenca de l'Alcora tornarà al segle XIII amb la celebració d'Al-qüra Medieval este 10, 11 i 12 de novembre. 

Al-qüra Medieval és un viatge al segle XIII en el qual es representa el moment històric de l'encreuament de cultures en temps de la reconquesta. Ens trobem l'any 1233, Jaume I avança amb les seues tropes per a conquistar València.

Després d'ells, famílies cristianes es desplacen a les terres recentment conquistades a la recerca de noves oportunitats. No obstant això, en arribar al poblat d'Al-qüra, es troben que l'Arif Sarraí de l'Alcalatén no s'ha rendit encara. Els nous pobladors no tenen més remei que acampar a les portes a l'espera d'una solució.

Més de 500 veïns de l'Alcora (Castelló), abillats amb vestimentes fidels a l'època, representen el dia a dia del segle XIII, amb els seus diferents gremis: forners, agricultors, caçadors... que donaran vida a aquest xicotet poblat. Les diferents representacions que se succeeixen durant el cap de setmana acosten la història als allí presents: una escaramussa entre un grup de fers almogàvers i els valents defensors musulmans; la rendició de l'Alcalatén per part de l'Arif a l'arribada del cavallerXimén d'Urrea; l'escarment públic d'un reu, etc.

Els carrers de l'Alcora s'omplin de música i dansa celebrant les diferents cultures. Mercat medieval, falconeria, degustació de beuratges d'època i activitats per als més menuts. Tota una experiència d'immersió històrica per als visitants de totes les edats.

Més informació i programació: www.alquramedieval.com

Pujar