elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora recuperarà els tolls del riu com a zones de bany

L'Alcora recuperarà els tolls del riu com a zones de bany
  • L'Ajuntament sol·licitarà permís a la Confederación Hidrográfica del Júcar per a netejar i fer accessibles aquests espais

MÉS FOTOS
L'Alcora recuperarà els tolls del riu com a zones de bany - (foto 2)
L'Alcora recuperarà els tolls del riu com a zones de bany - (foto 3)

L'Ajuntament de l'Alcora s'ha proposat recuperar els tolls situats a l'entorn del riu com a zones de bany. El Toll de l’Anoé, les Platgetes, La Grangeta, el Toll de la Roca Morena…són algunes d'elles.

Tal com explica el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar, el consistori sol·licitarà permís a la Confederación Hidrográfica del Jucar (CHJ) per tal de procedir a la seua neteja. La finalitat és netejar tot l'entorn i els camins d'accés fins als tolls, que també se senyalitzaran.

Les actuacions facilitaran que els veïns puguen gaudir del bany en plena naturalesa, una afició que era molt comuna a l'Alcora, no obstant això, des de fa aproximadament 30 anys, és complicat practicar-la a causa de la dificultat per a accedir a aquests enclavaments.

Porcar ha assenyalat que aquesta iniciativa s'emmarca dins de l'objectiu del consistori de “recuperar el riu per al poble”.

En aquest sentit, cal destacar que, des del mes de novembre passat, l'Ajuntament està realitzant labors de neteja en aquest entorn.

Així mateix, el regidor ha recordat que, també a la fi de l'any passat, l'Ajuntament va dur a terme l'obertura dels senders fluvials del riu i el Barranc de la Solana de la Foia, que havien sigut ocultats per la vegetació invasora, principalment per la canya. Una actuació que ha servit per descobrir la bellesa de les antigues zones de bany i esplai que ara l'Ajuntament vol recuperar, així com per a sumar nous atractius a la Ruta Natural del Patrimoni Industrial.

Pujar