elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora promociona els seus recursos naturals en la Fira Internacional de Turisme de Madrid

L'Alcora promociona els seus recursos naturals en la Fira Internacional de Turisme de Madrid
  • Rutes senyalitzades, paratges, esports d'aventura…  la capital de l'Alcalatén ofereix tota una experiència per als sentits

L'Ajuntament ha volgut aprofitar l'aparador que brinda Fitur 2024 per a mostrar un vessant menys conegut de la localitat: la seua esplendor natural.

Com ha destacat l'alcalde, Samuel Falomir, “conéixer l'Alcora a través de les seues rutes senyalitzades és tota una experiència per als sentits. Es poden trobar paisatges únics, vistes panoràmiques, elements històrics i etnològics interpretats, sons de la naturalesa… entorns quasi desconeguts per al visitant”.

La ruta de la ceràmica, la de les ermites, la ruta natural del patrimoni industrial i la de la metal·lúrgia “són alguns d'eixos itineraris plens d'encant”.

D'altra banda, Falomir ha explicat que “els intensos treballs de neteja que s'han dut a terme han permés descobrir la bellesa d'antigues zones de bany i esplai que havien sigut ocultades per la vegetació, creant unes atractives rutes circulars que voregen el riu per les seues dues riberes”.

L'Alcora compta, a més, amb un “privilegiat pulmó verd”, el paratge de Sant Vicent, amb berenadors, paellers, zona infantil... En els últims anys, l'Ajuntament ha dut a terme diferents accions per a potenciar-lo com recuperar la piscina, activar la zona d'acampada, renovar el parc infantil i instal·lar un parc de cal·listènia, entre altres.

Finalment, Falomir ha citat com un altre  “destacat atractiu natural” el pantà situat a la pedania de la Foia, on es poden practicar esports d'aventura (caiac, barranquisme, escalada...) a través de Viunatura, empresa que “brinda un ampli catàleg d'experiències d'oci a l'aire lliure per a tota mena de públics amb les quals descobrir l'enorme diversitat natural, cultural i històrica del territori alcorí”.

El primer edil ha convidat al públic assistent a la presentació a visitar l'Alcora i gaudir en primera persona dels seus “encants naturals”.

Pujar