elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CEVISAMA 2023

L'Alcora presenta en Cevisama la modernització dels seus polígons perquè el taulell puga continuar treballant

L'Alcora presenta en Cevisama la modernització dels seus polígons perquè el taulell puga continuar treballant
  • L'alcalde, Samuel Falomir, ha destacat l'aposta de l'Ajuntament per la creació d'una Entitat de Gestió i Modernització que multiplique la inversió en les àrees industrials

L'Ajuntament de l'Alcora ha presentat en l'estand de la Diputació de Castelló en Cevisama la millora i modernització dels polígons industrials de la localitat. L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, i el president de la Diputació, José Martí, ha destacat la importància d'invertir en les àrees industrials perquè les empreses puguen continuar treballant.

Presentació l'Alcora
Presentació l'Alcora

En aquest sentit, Falomir ha destacat la importància que aquestes inversions tindran per a les empreses azulejares de la localitat perquè tinguen “polígons industrials més moderns i puguem demanar subvencions i impulsar la indústria ceràmica a l'Alcora”.

Per a l'alcalde, “és el moment de llançar l'Entitat de Gestió i Modernització (EGM) perquè el que s'ha fet en quatre anys es multiplique en els pròxims anys”.

L'objectiu és comptar amb polígons industrials “més moderns” per a una indústria que malgrat la baixada del preu del gas, “cal continuar treballant per a buscar fonts que garantisquen que les ocupacions puguen continuar”.

Samuel Falomir
Samuel Falomir

Què són les Entitats de Gestió i Modernització?

Les Entitats de Gestió i Modernització (EGM) són una figura jurídica que funciona com una associació d'empresaris que té com a objectiu la millora de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana per a fer-les més competitives i atractives per a la implantació de nous projectes i beneficiar al seu torn a les empreses ja instal·lades.

Per al seu funcionament signen un conveni amb els ajuntaments i els propietaris de les empreses instal·lades en les àrees industrials que gestionen projectes basats en la millora de la mobilitat, infraestructura, serveis i seguretat.

Millores fetes per l'Ajuntament de l'Alcora i previsió de futur

Robert Tena ha destacat el suport de l'Ajuntament de l'Alcora al sector industrial de la localitat que, amb una inversió de 2 milions d'euros entre 2019 i 2022, ha dut a terme inversions en la xarxa de pluvials per a acabar amb els problemes d'inundacions, asfaltat i construcció de voreres, passos de vianants, millores estètiques i de seguretat, instal·lació de cambres connectades amb la Policia que permeten la identificació de matrícules i hidrantres perquè els bombers puguen actuar en cas d'incendi, a més de la millora de la il·luminació i la capacitat d'aparcament, en els polígons Santa, Torreta i Foies Ferraes

Per a aquestes inversions, l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) ha subvencionat el 60% d'aquests projectes.

De cara a 2023, l'Ajuntament de l'Alcora ha presentat ja tres projectes a l'IVACE per a actuar en els polígons Santa, Torreta i Foies Ferraes.

Robert Tena
Robert Tena

Pujar