elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora prepara una campanya per a potenciar la separació de residus i informar sobre la recollida d'orgànica

L'Alcora prepara una campanya per a potenciar la separació de residus i informar sobre la recollida d'orgànica
  • L'Ajuntament adquirirà nous contenidors, tant per a la recollida de la fracció rebuig, com de la fracció orgànica

MÉS FOTOS
L'Alcora prepara una campanya per a potenciar la separació de residus i informar sobre la recollida d'orgànica - (foto 2)
L'Alcora prepara una campanya per a potenciar la separació de residus i informar sobre la recollida d'orgànica - (foto 3)

L'Ajuntament de l'Alcora, a través de l'àrea de Medi Ambient, es troba immers en la preparació d'una campanya de conscienciació i comunicació ambiental.

La iniciativa, que es posarà en marxa al setembre, persegueix potenciar la recollida selectiva dels residus generats al municipi i donar a conéixer la recollida de la nova fracció orgànica de recollida municipal (FORM), també coneguda com a bioresidus, que s'instaurarà a principis de 2021 a la capital de l'Alcalatén.

La primera part de la campanya té com a objectiu informar i resoldre dubtes a la ciutadania sobre la recollida selectiva en general (paper/cartó, envasos i vidre) i altres serveis de residus i neteja viària gestionats pel consistori alcorí, com són la recollida d'excrements canins, la recollida d'oli usat, la recollida selectiva de mobles i estris, la recollida selectiva de residus al barri antic i els punts nets, entre altres.

Posteriorment, se centrarà en la recollida de la fracció orgànica: s'explicarà en què consisteix, com es durà a terme al municipi, es donarà a conéixer el mapa de contenidors de residus orgànics i es farà partícips als ciutadans de l'Alcora en el procés de recollida selectiva d'aquests residus, tant en les seues llars com en la seua vida diària.

D'aquesta manera, l'Ajuntament pretén augmentar el percentatge de recollida de selectiva del FORM, animant a la població al seu reciclatge, i reduir la quantitat d'impropis que poden aparéixer en els contenidors de matèria orgànica.

Compra de contenidors

D'altra banda, l'Ajuntament adquirirà nous contenidors per tal d’afavorir la separació i el reciclatge dels residus sòlids urbans.

Enguany es compraran nous contenidors per a la recollida de la fracció rebuig i en 2021 s'adquiriran els d'orgànica, al voltant de 60 contenidors, que es col·locaran al costat de la resta de contenidors de reciclatge.

Pujar