elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora incrementa un 20% el pressupost per a la contractació directa de persones aturades

L'Alcora incrementa un 20% el pressupost per a la contractació directa de persones aturades
  MÉS FOTOS
  L'Alcora incrementa un 20% el pressupost per a la contractació directa de persones aturades - (foto 2)

  La junta de govern local de l'Ajuntament de l'Alcora ha aprovat les bases del Pla d'Ocupació Social de 2017. Un pla per al qual, com destaca la regidora d'Ocupació, Nuria Sánchez, "s'ha incrementat quasi un 20%, arribant enguany als 197.000 €".

  La finalitat és dur a terme contractes de treball d'interès social per a la realització de tasques que afecten a serveis públics essencials o execució d'obres i serveis d'interès general i social.

  Concretament, l'Ajuntament preveu la contractació de 40 persones a través de 4 brigades d'ocupació, una més que l'any passat, que se succeiran al llarg de l'any. Cadascuna d'elles estarà integrada per 10 treballadors i desenvoluparan diferents projectes beneficiosos per al municipi.

  La regidora d'Ocupació explica que "es mantenen les millores introduïdes l'any passat, entre elles, la inclusió d'una part formativa, amb l'objectiu de millorar les condicions d'ocupabilitat dels participants". D'aquesta manera "el primer mes es combinarà formació i treball".

  El pla està dirigit a persones aturades de llarga durada en situació de vulnerabilitat social i laboral. "Tindran preferència en la contractació les persones aturades pertanyents a famílies sense ingressos", ressalta Sánchez.

  La selecció es realitzarà mitjançant la presentació al Servef de les corresponents ofertes d'ocupació i, posteriorment, entre els candidats remesos pel Servef, la comissió de valoració procedirà a baremar la documentació presentada d'acord als criteris establits en les bases.

  Per a efectuar la preselecció per part del Servef, es prioritzarà a les persones inscrites com a demandants d'ocupació amb més període d'antiguitat en el centre Servef d'ocupació.

  Els aspirants que, reunint tots els requisits no hagueren sigut contractats, quedaran inclosos en borsa de treball per ordre de puntuació durant el termini de vigència del Pla d'Ocupació Social del 2017.

  Pujar