elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora acollirà el Congrés de Cronistes Oficials de la Comunitat Valenciana en 2020

L'Alcora acollirà el Congrés de Cronistes Oficials de la Comunitat Valenciana en 2020
  • S'ha celebrat la primera reunió al consistori alcorí amb la presència de l'alcalde i els Cronistes Oficials de l'Alcora, Aldaia, Benilloba, Ontinyent, Alcàsser i Pedralba

L'Alcora acollirà el Congrés de Cronistes Oficials de la Comunitat Valenciana l'any que ve. Concretament, se celebrarà el 24 d'octubre de 2020, i comptarà amb la participació d'al voltant de 70 persones (50 cronistes i 20 acompanyants).

Així s'ha acordat en la reunió celebrada ahir al consistori de la capital de l'Alcalatén. Una primera trobada en el qual han començat a embastar-se els detalls de la iniciativa.

A la mateixa van assistir, per part de l'Ajuntament, l'alcalde de la localitat, Samuel Falomir i el Cronista Oficial de l'Alcora, José Manuel Puchol, i en representació dels Cronistes Oficials de la Comunitat Valenciana: el cronista d'Aldaia, José Ramón Sanchis, President d'aquesta associació; el cronista de Benilloba, Francisco de P. Momblanch; el cronista d'Ontinyent, Alfred Bernabeu; el cronista d'Alcàsser, Manuel V. Febrer; i el cronista de Pedralba, José Vicente Martínez.

El primer edil ha destacat el “gran honor” que suposa per a l'Alcora acollir aquest esdeveniment cultural “tan important”. Així mateix, ha lloat la “magnífica, necessària i altruista” tasca que duen a terme els Cronistes Oficials “investigant, recopilant i acostant a la ciutadania la cultura, la història i les tradicions dels nostres pobles”.

A l'Alcora tenim un “clar exemple”, ha manifestat Falomir, fent referència al “rigorós i exemplar” treball de recerca i divulgació que realitza José Manuel Puchol “al qual acudim de manera recurrent per a assessorar-nos sobre molts aspectes del nostre poble”.

Per tancar aquesta primera trobada, Samuel Falomir va fer un detall a cadascun dels distingits visitants, obsequiant-los amb un exemplar de l'obra “Callejero de la Villa de l´Alcora”, últim treball editat del cronista local.

Pujar