elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament i l'Escola Superior de Ceràmica signaran un conveni per a reforçar la col·laboració

L'Ajuntament i l'Escola Superior de Ceràmica signaran un conveni per a reforçar la col·laboració
  • L’ESCAL és un centre de referència en l'educació superior ceràmica i una garantia de futur per a l'alumnat

L'Ajuntament i l'Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora signaran l'any vinent, per primera vegada, un conveni de col·laboració.

És un dels temes abordats en una reunió de treball mantinguda per les dues entitats per tractar projectes conjunts de futur, una trobada a la qual van assistir l'alcalde de la localitat, Samuel Falomir, la regidora d'Educació, Vanessa Periz, el director de l’ESCAL, Alberto Lázaro, i el secretari, Jorge Llop.

“És un honor i un orgull per a l'Alcora comptar amb un centre de referència en l'educació superior ceràmica com és l’ESCAL, que posa a la disposició de l'alumnat l'última tecnologia i proporciona una relació directa amb l'entramat industrial ceràmic” ha destacat l'alcalde.

Garantia de futur; el 96,7% de l'alumnat està treballant

Un any més, i malgrat l'actual crisi del coronavirus, l'Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora ha demostrat que és una aposta perquè el seu alumnat puga trobar treball. Tots els alumnes que han acabat la seua titulació al llarg del curs 2019/2020 han trobat treball, igual que va ocórrer en els últims anys.

Els Estudis Superiors en Ceràmica, equivalents a Grau Universitari, doten a l'alumnat d'un coneixement integral del procés ceràmic, adaptat al sector socioeconòmic en el qual ens trobem.

El coneixement d'aspectes artístics, científics, tècnics i de disseny, permet un coneixement general de tot el procés productiu i de generació d'idees. A més, l’ESCAL és l'únic centre d'educació superior que disposa de la tecnologia de decoració digital en ceràmica, la qual cosa ha permés amb la seua integració en els plans d'estudis, que tot l'alumnat tinga accés a conéixer de primera mà aquest procés tant des d'un punt de vista tècnic com de disseny i desenvolupament, tan demandat en el sector productiu industrial.

Un estudi estadístic dut a terme al juny de 2020 demostra que el 96,7% dels estudiants diplomats de l’ESCAL estan treballant, sent les àrees de disseny i de desenvolupament i assistència tècnica les majoritàries amb un 80% d'ocupació (43% i 37% respectivament). En una menor escala, estan àrees de producció, educació i fins i tot la creació de les seues pròpies empreses.

Pujar