elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de l'Alcora neteja i esbrossa l'entorn de la Foia i Araia per a previndre incendis forestals

L'Ajuntament de l'Alcora neteja i esbrossa l'entorn de la Foia i Araia per a previndre incendis forestals
  • Amb aquestes actuacions s'ha millorat la seguretat de veïns, habitatges i infraestructures de totes dues pedanies

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de l'Alcora neteja i esbrossa l'entorn de la Foia i Araia per a previndre incendis forestals - (foto 2)

L'Ajuntament de l'Alcora ha realitzat treballs de neteja en diferents enclavaments de la localitat amb la finalitat de previndre incendis forestals.

D'una banda, s'ha dut a terme el desbrossament selectiu de vegetació en un tram de llit del barranc de la Foia i un tram de llit del barranc de Sant Vicent. Una vegada executat el desbrossament selectiu dels matolls, les restes vegetals obtingudes no catalogades com a espècies invasores han sigut triturades in situ.

El consistori va sol·licitar la corresponent autorització a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a poder escometre aquestes actuacions.

D'altra banda, s'han executat diferents Àrees Estratègiques de Gestió (AEG) i una franja perimetral a la pedania d’Araia perquè servisquen com a tallafocs. Es tracta d’actuacions incloses en el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals del terme municipal de l'Alcora. Els treballs han consistit en desbrossaments, podes, aclarida i gradeig.

Amb aquests projectes, que sumen 33.600 euros, s'ha millorat la seguretat dels veïns, habitatges i infraestructures, en disminuir el risc de propagació i facilitar l'accés i eixida al focus de manera ràpida.

El regidor d'Urbanisme i Pedanies, Robert Tena, i el de Naturalesa, Ricardo Porcar, han visitat totes dues pedanies per a comprovar ‘in situ’ el resultat dels treballs. “És necessària la implicació de les administracions i la població per tal de previndre que es produïsquen incendis forestals que puguen esdevindre en tragèdies naturals i humanes”, han destacat.

Pujar