elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de l'Alcora distribueix dispositius anti-ennuegada en els centres educatius

L'Ajuntament de l'Alcora distribueix dispositius anti-ennuegada en els centres educatius
  • Es tracta d'equips d'emergència de fàcil ús que poden salvar vides en cas d'accident per ennuegada

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de l'Alcora distribueix dispositius anti-ennuegada en els centres educatius - (foto 2)
L'Ajuntament de l'Alcora distribueix dispositius anti-ennuegada en els centres educatius - (foto 3)

L'Ajuntament de l'Alcora ha fet lliurament d'un dispositiu anti-ennuegada a cada col·legi i institut de la localitat. L'alcalde, Samuel Falomir, i la regidora d'Educació, Vanessa Périz, han presentat aquesta setmana la iniciativa.

Es tracta d'equips d'emergència contra l'asfíxia per ennuegada denominats LifeVac. “El consistori ha decidit realitzar aquesta inversió en seguretat conscient de la importància d'actuar de manera eficient i ràpida en cas d'urgència”, ha explicat Périz.

El dispositiu, de fàcil ús i intuïtiu, ajuda a l'extracció de cossos estranys en la via aèria i no s'introdueix en la boca, per la qual cosa no hi ha reg de danyar a la víctima.

Un altre dels seus avantatges és la seua facilitat d'emmagatzematge, ja que és lleuger i no necessita cap font d'alimentació, per la qual cosa pot utilitzar-se de manera immediata. “Una ràpida actuació en un cas d'ennuegada és vital”, ha destacat la responsable municipal d'educació.

Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, al voltant de 2.000 persones moren a l'any a Espanya a causa d'ennuegades, per la qual cosa aquest tipus de sistemes de prevenció poden salvar moltes vides.

Pujar