elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament impulsa la instal·lació d'un sistema de climatització en els col·legis de l'Alcora

L'Ajuntament impulsa la instal·lació d'un sistema de climatització en els col·legis de l'Alcora
  • En breu començarà la redacció del projecte, que es posarà en marxa al llarg de la pròxima legislatura

L'Ajuntament de l'Alcora ha impulsat la instal·lació d'un sistema de climatització en els quatre col·legis de la localitat: Grangel Mascarós, Comte d’Aranda, La Salle i Puértolas Pardo.

Els estralls del calfament global es deixen notar (onades de fred, de calor…) i les aules no hi són alienes, per la qual cosa han d'estar preparades per a suportar les situacions climàtiques extremes.

L'objectiu principal que persegueix la iniciativa és assegurar una correcta temperatura de les instal·lacions perquè es puguen desenvolupar les classes de la millor manera possible, tant en condicions de fred com de calor, així com garantir una adequada eficiència energètica. Cal destacar que la implantació del sistema anirà acompanyada de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, que permetran reduir la despesa en consum elèctric, a més de les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Així li ho han trasllat l'alcalde, Samuel Falomir, i la regidora d'Educació, Vanessa Periz, a les directores i representants dels centres en la reunió que s'ha celebrat en el consistori per a explicar-los els detalls de l'actuació.

Falomir ha detallat que “en breu començarà la redacció del projecte” i que “es posarà en marxa al llarg de la pròxima legislatura”.

Per part seua, Periz ha destacat que aquesta actuació suposarà un “important avanç” en l'actualització, modernització i sostenibilitat dels centres educatius. Així, “servirà per a cobrir les necessitats de millora de la climatització en els col·legis, millorant les condicions per al desenvolupament de les classes i prioritzant el benestar de l'alumnat i el professorat, així com les necessitats d'estalvi i eficiència energètica”.

 

Pujar