elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació coordina a l’Alcora la creació d’un tallafocs que evite la propagació d’incendis en la urbanització de ‘El Pantano’

La Diputació coordina a l’Alcora la creació d’un tallafocs que evite la propagació d’incendis en la urbanització de ‘El Pantano’
  • El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, recorda que tots els municipis poden sol·licitar l’actuació dels equips de mitigació durant tot l’any “perquè el foc no entén d’estacions”

MÉS FOTOS
La Diputació coordina a l’Alcora la creació d’un tallafocs que evite la propagació d’incendis en la urbanització de ‘El Pantano’ - (foto 2)
La Diputació coordina a l’Alcora la creació d’un tallafocs que evite la propagació d’incendis en la urbanització de ‘El Pantano’ - (foto 3)

Les brigades autonòmiques de mitigació, sota la direcció del Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló, es troben aquesta setmana a l’Alcora treballant en la creació d’un tallafocs perimetral que protegisca la urbanització ‘El Pantano’, una de les més grans del municipi, en cas d’incendi en les seues immediacions.

Sobre el terreny hi ha desplegat un cos de quatre brigadistes forestals que s’encarreguen del desbrossament i de la neteja de tota la franja que envolta el barri. Més precisament, s’està habilitant una faixa de protecció de 50 metres lliure de vegetació que permetrà evitar la propagació de les flames i que aquestes afecten els habitatges o, si fora el camí contrari, la massa forestal que envolta ‘El Pantano’.

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha estat hui en el camp d’actuació per a comprovar l’avanç dels treballs, que s’espera que estiguen finalitzats en les pròximes setmanes. “Els incendis no entenen ni de mesos ni d’estacions, per això hem d’estar sempre alerta i treballar en la prevenció perquè el foc no ens pille mai desprevinguts”.

Ibáñez, que ha estat acompanyat pel subdirector de l’Àgència Valenciana d’Emergències, Jorge Suárez, i l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha coincidit amb les dues parts que “cal sumar esforços per a garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes” i ha posat en valor el conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Diputació pel qual s’invertiran aquest 2020 1,2 milions d’euros en la realització de tasques de mitigació al llarg de la província.

El responsable del cos provincial de Bombers ha recordat que tots els municipis de Castelló poden sol·licitar la intervenció dels equips de mitigació en els seus respectius termes a través d’una instància al Consorci Provincial de Bombers. Serà llavors quan, a través de criteris tècnics, es determinarà la prioritat d’actuació.

ACTUACIÓ EN EL PARATGE DE SANT VICENT

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha agraït personalment al diputat Abel Ibáñez i al representant de la Generalitat l’agilitat a l’hora d’atendre les reivindicacions dels alcorins i alcorines, com també ho era el condicionament de l’emblemàtic paratge de Sant Vicent. Després de la intervenció del Consorci, el bosc de pinars més emblemàtic de l’Alcora ara compta amb protecció contra els incendis i ha pogut aconseguir el permís de la Generalitat per a establir-hi una zona d’acampada.

Pujar