elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP demana contundència contra l'okupació per a protegir a l'Alcora davant un efecte crida

El PP demana contundència contra l'okupació per a protegir a l'Alcora davant un efecte crida
  • El portaveu del PP, Vicente Mateo, lamenta que els missatges febles del PSOE al Consell i Ajuntament, “emparen actes delictius que condicionen la vida als nostres veïns”

El Partit Popular de l'Alcora ha reivindicat hui solucions a l'okupació il·legal d'habitatges que els veïns denuncien des de fa mesos i que lluny de solucionar-se s'ha aguditzat. Després de la problemàtica registrada en diversos habitatges l'edifici social de l'avinguda País Valencià, aquest setembre passat es localitzava un xalet ocupat a la urbanització El Pantà i la problemàtica s'ha estés a un altre bloc de cases del municipi.

“El problema, lluny de resoldre's, va en augment”, tal com ha assenyalat el portaveu del PP a l'Alcora, Vicente Mateo. “I no volem ser alarmistes, som realistes. Perquè la situació que viuen molts veïns, especialment els dels habitatges tutelats de l'avinguda País Valencià, no es resol i exigeix actuar”.

Tal com relata Mateo, “els veïns només volen viure en pau, una convivència cívica i el respecte a les lleis que tots ens hem donat”. Per això, “missatges febles que emparen i justifiquen fets delictius resulten absolutament lesius per a la nostra població. I fruit d'ells hui el problema s'estén a altres habitatges i no el podem permetre”.

En aquest sentit, el popular ha reivindicat una acció contundent i sense titubejos “per part del PSOE, tant des del Consell com des de l'Ajuntament de l'Alcora”. “Hi ha veïns que davant la inacció dels polítics estan prenent mesures per a evitar problemes. I són les autoritats les que haurien d'actuar amb accions fermes i declaracions clares i rotundes, no els veïns, que són al cap i a la fi víctimes d'aquesta situació”.

Mateo reclama el Pla antiokupació que el PP ha promogut nivell nacional amb l'objectiu de “protegir els propietaris i veïns, les víctimes, enfront dels delinqüents, aquells que ocupen de manera il·legal habitatges saltant-se l'ordre establit”. “És necessari actuar i exigir solucions com les que des del PP propugnem a nivell nacional, amb l'expulsió dels okupes dels habitatges en 12 hores, penes de presó d'1 a 3 anys per als qui se salten la llei, així com la possibilitat d'emprendre accions legals per part de les comunitats de propietaris”. “Posar-nos de perfil, com acostuma el PSOE, només ens portarà més problemes”, ha conclòs el regidor del PP a l'Alcora.

Pujar