elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El contenidor marró per a bioresidus arribarà a l'Alcora al gener

El contenidor marró per a bioresidus arribarà a l'Alcora al gener
  • L'Ajuntament ha celebrat una reunió amb comerciants i hostalers per a informar-los sobre els detalls de la iniciativa i resoldre els seus dubtes

MÉS FOTOS
El contenidor marró per a bioresidus arribarà a l'Alcora al gener - (foto 2)

El contenidor marró, destinat a la recollida de matèria orgànica, aterrarà a l'Alcora el pròxim 17 de gener. La seua posada en marxa suposarà al consistori un cost de, aproximadament, 200.000 euros.

S'han adquirit 50 contenidors de 1.100 litres per a col·locar al costat de la resta d'illes de recollida de residus de reciclatge i 75 contenidors de 240 litres per a repartir a l'hostaleria, panaderies, fruiteries i pescateries.

L'Ajuntament ha celebrat aquesta setmana una reunió amb representants d'aquests negocis locals per tal d'informar-los sobre els detalls de la iniciativa i resoldre els seus dubtes.

A més, l'alcalde i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Samuel Falomir, ha recordat que, des de finals de l'any passat, l'Alcora està duent a terme una campanya informativa i de sensibilització ambiental, que té com a protagonista a la família Azulejín. La iniciativa persegueix potenciar la recollida selectiva dels residus generats en el municipi i donar a conéixer la recollida de la nova fracció orgànica de recollida municipal (FORM).

La primera part de la campanya va tindre com a objectiu informar i resoldre dubtes a la ciutadania sobre la recollida selectiva en general (paper/cartó, envasos i vidre) i altres serveis de residus i neteja viària gestionats pel consistori alcorí, com són la recollida d'excrements canins, la recollida d'oli usat, la recollida selectiva de mobles i estris, la recollida selectiva de residus en el barri antic i els punts nets, entre altres.

La segona part se centra en la recollida de la fracció orgànica per a explicar en què consisteix, com es durà a terme en el municipi, donar a conéixer el mapa de contenidors de residus orgànics i fer partícips als ciutadans de l'Alcora en el procés de recollida selectiva d'aquests residus, tant en les seues llars com en la seua vida diària.

D'aquesta manera, l'Ajuntament pretén augmentar el percentatge de recollida de selectiva del FORM, animant a la població al seu reciclatge, i reduir la quantitat d'impropis que poden aparéixer en els contenidors de matèria orgànica.

A més, recentment s'ha inclòs en la pàgina web de l'Ajuntament de l'Alcora una secció (https://lalcora.es/es/recollida-selectiva/) dedicada a informar sobre el reciclatge de residus: sobre cadascun dels contenidors, quin tipus de residus va en cadascun, preguntes freqüents...en la qual es pot trobar informació sobre el contenidor marró (matèria orgànica).

Pujar