1 d’octubre de 2020 1/10/20

Compromís proposa un conveni singular amb la Diputació davant la necessitat urgent de reparar la piscina comarcal de l'Alcora

Compromís proposa un conveni singular amb la Diputació davant la necessitat urgent de reparar la piscina comarcal de l'Alcora - (foto 1)
  • Trenco: "Aquest podria ser un bon exemple de la mesa de negociació que hem proposat en Compromís per als convenis singulars"

  • Garcia: "Li hem traslladat aquesta necessitat al president, Javier Moliner, en la seua última visita al poble"

El portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, Xavier Trenco, i l'alcalde de l'Alcora, Víctor Garcia, han mantingut una reunió de treball en la qual han abordat, entre d'altres qüestions, les necessitats de millores que té la piscina comarcal, que està ubicada en aquest poble de l'Alcalatén. Trenco ha explicat que el motiu d'aquesta reunió és doble: "d'una banda, perquè és una instal·lació en la construcció de la qual va participar la Diputació i dona un servei comarcal; d'un altra, perquè aquest podria ser un bon exemple de la mesa de negociació que hem proposat en Compromís per als convenis singulars". En aquest sentit, el portaveu de Compromís a la Diputació ha recordat que en la seua proposta demanaven "que els convenis singulars es decidisquen amb criteris tècnics i en raó de la urgència que tinga un municipi en fer les obres o els projectes". Segons ha manifestat el diputat, "hi ha pressa per reparar les deficiències: els usuaris no poden estar patint els problemes que arrossega l'edifici, com ara les goteres, ni haver de dutxar-se amb aigua gelada perquè les calderes s'han tornat a avariar".

Per la seua part, l'alcalde de l'Alcora, Víctor Garcia, ha recordat que des de l'Ajuntament han sol·licitat ajuda a la Diputació per al finançament del projecte de millora. "Hem enviat un escrit amb la valoració del que costarien les obres i, a més a més, li hem traslladat aquesta necessitat al president, Javier Moliner, en la sua última visita al poble". Garcia i Trenco han coincidit en afirmar que aquesta instal·lació esportiva dona servei no sols als veïns de la localitat sinó també, als de la comarca, ja que "fins i tot hi han usuaris que vénen de Castelló", i en demanar que "la Diputació intervinga". El percentatge d'usuaris de fora "arriba al 35%", ha assenyalat Garcia, per la qual cosa reparar la instal·lació esportiva "necessita de la col·laboració de la Diputació".

Les obres de millora i adequació s'han xifrat en 254.000 euros, "una quantitat que té suficient entitat perquè Diputació i Ajuntament firmen un conveni singular i que es facen algunes obres immediatament ja que són urgents", ha conclòs Trenco.

 

Pujar