elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís critica que solucionar "l'empastre del carril bici" de la CV16 a L'Alcora vaja a costar 200.000 euros

Compromís critica que solucionar "l'empastre del carril bici" de la CV16 a L'Alcora vaja a costar 200.000 euros

  El portaveu municipal de Més l'Alcora-Compromís, Agustín Chiva, ha mostrat el seu suport al préstec de 2.604.424 euros que ha sol·licitat l'equip de govern ja que inclou diversos projectes que la seua formació va reclamar incloure en l'actual pressupost. No obstant això, Chiva ha lamentat que entre eixes partides figuren els 194.500 euros necessaris “per a resoldre l’empastre del carril bici de la CV-16”.

  Entre els projectes que seran finançats amb els 2,6 milions d'euros del crèdit figuren cinc que ha reclamat Més l'Alcora-Compromís en nombroses ocasions: La Casa de la Cultura en l'antiga seu de La Muy Noble, amb 48.400 euros per a la redacció del projecte; altres 50.000 euros per a la pavimentació del camí Mas Vell; 84.000 euros per a adequar el magatzem municipal per a la banda de música; 360.000 euros més per a la compra de la Fàbrica Sanchis; i els esmentats 194.500 euros per a eliminar el carril bici de la CV-16 que l'executiu municipal va construir de manera negligent. “El nostre vot a favor en este préstec va en coherència amb el suport als pressupostos municipals que vam donar el mes de desembre passat, ja que inclouen diversos projectes que són prioritaris per a nosaltres i, de la resta d'actuacions, no hi ha res que ens genere un rebuig frontal”, remarca Agustín Chiva.

  No obstant això, el portaveu municipal de Més l'Alcora-Compromís ha recordat a l'alcalde, Samuel Falomir, que els 2,6 milions del préstec contradiuen la seua promesa electoral de ‘deute zero’. “El PSPV va vendre això del deute zero tres mesos abans d'eleccions i nosaltres ja els vam dir que sense préstecs bancaris no farien res, que és el que succeïx ara ja que ens tornem a endeutar”, ha apuntat Chiva.

  La futura Casa de la Cultura de l'Alcora inclou dependències reclamades des de Més l'Alcora-Compromís per ser molt necessàries. Per exemple, un espai per a l'Escola de Música, un altre per als assajos de la banda, un auditori, aules per als tallers de l'Escola Pública d'Adults, un espai per a interpretació, un altre per als alumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes, la cafeteria i diferents oficines municipals.

  Els 194.500 euros permetran eliminar el polèmic carril bici de la CV-16. Més l'Alcora-Compromís ja va denunciar que la calçada s'estrenyia al seu pas pel polígon industrial Foies Ferraes, la qual cosa suposava un greu risc d'accident per a vianants i ciclistes. Agustín Chiva lamenta que desfer “l’empastre d'eixa obra” vaja a costar ara quasi 200.000 euros als ciutadans de l'Alcora, mentres la conselleria no aportarà els 300.000 euros que va prometre per a resoldre el despropòsit.

  Pujar