8 de març de 2021 8/3/21

La ceramista valenciana Conxa Arjona aconsegueix el Premi Caixa Rural-Premi del Públic del CICA 2020

La ceramista valenciana Conxa Arjona aconsegueix el Premi Caixa Rural-Premi del Públic del CICA 2020 - (foto 1)

  “Ciutat núvol” és el títol de l'obra que els visitants de l'exposició del 40 Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora CICA 2020 han triat com a guanyadora del Premi Caixa Rural, atorgat per votació popular.

  És obra de la ceramista valenciana Conxa Arjona Torres, formada a l'Escola Superior de Ceràmica de Manises i integrant de Drac Ceràmic, grup dedicat a l'artesania conceptual i a la restauració en ceràmica.

  “Ciutat núvol” està realitzada en pisa i pasta auto vitrificable. Va ser elaborada en la primavera de 2020, durant la fase 0 del confinament provocat per la pandèmia del COVID-19.

  En paraules de la ceramista, es tracta d'una obra en la qual prevalen la senzillesa i la puresa de color, formes i línies, “amb la intenció d'expressar tranquil·litat i harmonia, en un món on l'ésser humà és mínim i perd la seua essència per a passar a ser la màquina al servei d'uns altres. La meua inspiració ve donada del món de la ciència-ficció on trobe els recursos necessaris per a expressar les meues inquietuds”.

  Aquest premi se suma a l'obtingut per Conxa Arjona en la XII Biennal Internacional de Ceràmica de Manises (2015), i amb ell es completa el quadre d'honor del 40 Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora, que ja havia concedit els 3 primers premis a Albert Montserrat (Barcelona), Xavier Monsalvatje (València) i Ana Rosenzweig (Mèxic).

  Pujar