elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

CeramicRes, la residència artística de l'Alcora ja està en ple desenvolupament

CeramicRes, la residència artística de l'Alcora ja està en ple desenvolupament
  • Esta proposta busca aprofundir en la relació de la ceràmica amb el territori de la província de Castelló i els seus vincles més socials i industrials

Els participants de CeramicRes, la residència artística promoguda per Co-Net_i co-produïda pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana a través de Cultura Resident, el Programa de residències de creació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, la Diputació de Castelló i el Ajuntament de l'Alcora, han rebut esta setmana la visita de la seua comissària Alicia Ventura i la mentoria de la crítica i també comissària Bea Espejo, que ha valorat positivament l'oportunitat brindada d'esta residència als artistes per a indagar en este material.

Els seleccionats, que estan utilitzant les instal·lacions de la ESCAL (Escola Superior de Ceràmica de l'Alcora), i que és l'única universitat ceràmica del món, han passat una jornada completa amb Ventura i Espill que han conegut els treballs que s'estan desenvolupant i han aportat els seus coneixements i idees a cadascun dels residents.

Els projectes seleccionats en la present convocatòria són 'Record de', d'Almudena Lobera; 'Nou ordre, equilibris del col·lapse', de Pablo Bellot; 'En el palmell de les seues mans', de Monica Mays; i 'Conjunt buit', de Luisa Pastor. Fins al 27 novembre, estos quatre artistes gaudiran de l'experiència que els proporciona CeramicRes, projecte co-produït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana a través de Cultura Resident el Programa de residències de creació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Diputació de Castelló i Ajuntament de L'Alcora amb la col·laboració del Museu de la ceràmica de L'Alcora, la Escola Superior de Ceràmica de L'Alcora i la fira MART, que al maig de 2024 exposarà el resultat d'esta residència a Castelló.

Amb este projecte, Co-net_ presenta una proposta que busca aprofundir en la relació de la ceràmica amb el territori de la província de Castelló i els seus vincles més socials i industrials.

Co-Net_ és un col·lectiu format pels artistes castellonencs Agustín Serisuelo i Carlos Sebastiá. Des de 2018 han dut a terme sis edicions de la residència de fotografia PhotoRes i en 2022 introdueixen CeramicRes a l'Alcora, un projecte que va arrancar amb quatre dels millors artistes ceràmics del panorama nacional (Javier Bravo de Rueda, Ana Rod, Sandra Val i Montse Gómez d'Osuna).

En total ja són 25 els artistes que han recorregut les diferents residències artístiques proposades per Co-Net_ que enguany celebra la segona edició de la residència CeramicRes i la primera de ArtRes, una residència de creació contemporània a Vilafamés.

MÉS FOTOS
CeramicRes, la residència artística de l'Alcora ja està en ple desenvolupament - (foto 2)
CeramicRes, la residència artística de l'Alcora ja està en ple desenvolupament - (foto 3)
CeramicRes, la residència artística de l'Alcora ja està en ple desenvolupament - (foto 4)
CeramicRes, la residència artística de l'Alcora ja està en ple desenvolupament - (foto 5)
Pujar