elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba la tercera edició del Concurs de Curtmetratges de l'Alcora - ALCURT 2021

Arriba la tercera edició del Concurs de Curtmetratges de l'Alcora - ALCURT 2021
  • L'alcalde, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, han presentat aquest matí la iniciativa

L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, han presentat aquest matí la tercera edició del Concurs de Curtmetratges de l'Alcora.

Tena, impulsor de la iniciativa, ha destacat que “després de dues edicions amb una bona acollida, i després d'un any sense celebrar-se a causa de la pandèmia, volem que aquest siga un punt d'inflexió perquè el certamen agafe impuls i es consolide com una cita rellevant dins del panorama audiovisual”.

El regidor ha posat en relleu que, a més d'incentivar les habilitats artístiques i creatives de les persones participants, ALCURT permet generar activitat cultural i dinamitzar l'agenda de la localitat.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el pròxim 30 de setembre.

A la fi d'enguany -dates per concretar- se celebraran els dos actes públics, en els quals es projectaran els curtmetratges seleccionats i es realitzarà el lliurament de guardons.

S'entregaran 7 premis: Millor curtmetratge (600 euros); curtmetratge més original (400 euros); millor curtmetratge rodat a l'Alcora (200 euros); premi al millor curtmetratge en valencià (200 euros); millor curtmetratge vot del públic (200 euros); premi al millor actor (200 euros); premi a la millor actriu (200 euros).

El jurat, presidit per Tena, està integrat per: Juan Luna, director del grup Tiranta Teatre; Mari Carmen Canto, videògrafa guardonada internacionalment; Belén Nebot, videògrafa guardonada internacionalment; Arianne Olucha Monfort, graduada en Comunicació Audiovisual; Carlos Esteban López, graduat en Comunicació Audiovisual.

Les bases per a tot aquell que vulga participar i complisca amb els requisits estan disponibles en la web de l'Ajuntament lalcora.es.

REQUISITS DELS PARTICIPANTS

Podrà concórrer a aquesta convocatòria qualsevol persona o entitat jurídica de manera individual o col·lectiva, amb la condició que almenys un dels participants de cada curt siga menor de 35 anys.

Cada persona realitzadora, productora i/o directora pot inscriure un màxim de dues obres i no s'admetran curtmetratges presentats en edicions anteriors. Es podrà participar amb curtmetratges de qualsevol gènere, sempre que es dispose de la propietat intel·lectual.

CARACTERÍSTIQUES DELS CURTMETRATGES

El tema i el gènere de les produccions és lliure; es prioritzarà la qualitat i la creació de tendències com a objectiu prioritari i que la producció siga inèdita i/o que no haja sigut estrenada comercialment.

Els curtmetratges hauran de tindre una duració màxima de 15 minuts. Seran vàlides les obres en qualsevol idioma, en cas d'utilitzar llengües diferents a les oficials de la Comunitat Valenciana, l'obra haurà d'estar subtitulada en valencià o castellà.

Els treballs rodats a l'Alcora, la Foia o Araia, optaran a ser seleccionats, també, en la categoria “Premi al Millor Curtmetratge rodat a l'Alcora”, i, en conseqüència, podran optar al premi establit per a aquesta modalitat.

Els curtmetratges poden ser d'autoria individual o col·lectiva. No seran admeses les obres de caràcter publicitari, ni aquelles que utilitzen material no original en més d'un 10% de la totalitat de l'obra.

Pujar