elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquest cap de setmana arriba el festival Comboia’t a l'Alcora amb La Fúmiga com a plat fort

Aquest cap de setmana arriba el festival Comboia’t a l'Alcora amb La Fúmiga com a plat fort
  • Es tracta d'una nova iniciativa cultural per a tots els públics que persegueix dinamitzar la localitat i promoure la música en valencià

MÉS FOTOS
Aquest cap de setmana arriba el festival Comboia’t a l'Alcora amb La Fúmiga com a plat fort - (foto 2)
Aquest cap de setmana arriba el festival Comboia’t a l'Alcora amb La Fúmiga com a plat fort - (foto 3)
Aquest cap de setmana arriba el festival Comboia’t a l'Alcora amb La Fúmiga com a plat fort - (foto 4)
Aquest cap de setmana arriba el festival Comboia’t a l'Alcora amb La Fúmiga com a plat fort - (foto 5)
Aquest cap de setmana arriba el festival Comboia’t a l'Alcora amb La Fúmiga com a plat fort - (foto 6)
Aquest cap de setmana arriba el festival Comboia’t a l'Alcora amb La Fúmiga com a plat fort - (foto 7)

L'Alcora acollirà aquest cap de setmana una nova iniciativa per a tots els públics que persegueix dinamitzar la vida social i cultural del municipi i promoure la música en valencià. Amb entrada gratuïta, se celebrarà els dies 21, 22 i 23 d'abril a la Pista Jardí i a la plaça de l'Ajuntament.

El plat fort del festival Combia’t a l'Alcora serà el concert de La Fúmiga, que tindrà lloc el divendres 21 a les 23.00 hores en el recinte de la Pista Jardí. El grup d'Alzira, format en 2012 i integrat per 12 músics, s'ha convertit en un dels relleus naturals d'aquells grups valencians que ostentaven major capacitat de convocatòria fins fa uns anys: Orxata, La Gossa Sorda o Aspencat.

Amb esperit festiu, consciència social i col·lectiva i obertura de mires han aconseguit connectar amb el gran públic. Només 2 àlbums i un bon grapat de singles que acumulen milions d'escoltes com “Mediterrània”, “Havia de passar” i “Ja no fa mal” els han bastat per a fer-se un lloc més que notable en el circuit musical festiu i en valencià. Amb tots els seus factors combinant-se per a omplir una coctelera en la qual es combinen el pop, l’ska, els ritmes balcànics, la tradició de les brass bands, el folk, els ritmes llatins i tropicals i fins i tot el pop electrònic amb algunes influències de la música disco.

Un premi Carles Santos per part del públic en 2019 i un Ovidi en 2020 juntament amb la confirmació del gran acolliment pel gran públic els han convertit en tot un fenomen i avalen fins ara la carrera d'un grup que fa bandera de l'empatia, l'autoestima, l'amor als altres i la lluminositat.

Després del concert de La Fúmiga serà el torn de la banda Rodalia, que farà gaudir al públic a partir de les 00.40 hores amb les seues versions dels millors temes en valencià.

Els xiquets i xiquetes seran els protagonistes del festival el dissabte 22 amb Trobadorets i el seu “Tira-li”, un espectacle de música familiar en valencià amb cançons que són una barreja de temes tradicionals i d'èxits del repertori del grup que aborden diversos temes. En elles es canta a la terra valenciana, a la cultura i a les tradicions i també es parla de sentiments com l'amor, el respecte, l'alegria de compartir, fomentant així aquests valors entre els més menuts. I si hi ha un tema que és present en tot l'espectacle és l'alegria de viure i les ganes de xalar.

Trobadorets es va fundar en 2014 amb l'objectiu de treballar el valor educatiu de la música en la infància i la joventut i fomentar i difondre la tradició oral, així com els costums i expressions de la cultura valenciana mitjançant la música, el teatre i el ball. En aquests anys han fet més de 500 concerts al llarg de tot el territori valencià.

Abans de l'actuació del grup liderat per Pau Sancho, que tindrà lloc a les 18.30 hores a la Pista Jardí, els assistents podran gaudir de tallers infantils i jocs tradicionals.

La Rondalla de l'Alcalatén, un dels referents de la música tradicional alcorina, posarà el punt final al festival amb el seu ‘Concert en valencià’. Serà el diumenge 23 d'abril, a les 18.30 hores, a la plaça de l'Ajuntament.

Pujar