elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcaldes i alcaldesses de municipis amb tradició paranyera brinden el seu suport institucional i col·laboració a Apaval

Alcaldes i alcaldesses de municipis amb tradició paranyera brinden el seu suport institucional i col·laboració a Apaval
  • L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, va convocar la setmana passada una reunió amb la finalitat de treballar de manera conjunta i sumar esforços en benefici del parany

Alcaldes i alcaldesses de municipis amb tradició paranyera han oferit el seu suport institucional i col·laboració a Apaval davant la negativa de la Conselleria d'Agricultura a autoritzar la realització de les proves de cistella malla sol·licitades pel col·lectiu.

Ho han fet en la reunió celebrada aquesta vesprada a l'Ajuntament de l'Alcora, una trobada propiciada per l'alcalde alcorí, Samuel Falomir, amb la finalitat de fer “front comú” en defensa del parany.

“És fonamental que sumem esforços i treballem units en benefici d'aquesta tradició tan important i arrelada en els nostres municipis”, ha ressaltat Falomir.

A la cita han assistit l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, l'alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, l'alcalde de Ribesalbes, César Pallarés, l'alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez, l'alcalde d’Atzeneta, Santiago Agustina, l'alcalde de Traiguera, Javier Ferrer, l'alcaldessa de Càlig, Ernestina Borrás i l'alcalde de Rosell, Evaristo Martí, a més de la directora general de l'Agència Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, el president d’Apaval, Miguel Ángel Bayarri i el president de l'associació Amics del Parany de l'Alcora, José Antonio Martín.

“La defensa d'aquesta arrelada tradició ha d'estar per damunt de les sigles, per això, hem convidat a sumar-se a la reunió a alcaldes i alcaldesses de tots els signes polítics”. En aquest sentit, Falomir ha lamentat que no haja assistit cap alcalde del Partit Popular “per una qüestió partidista”, ja que “els veïns i veïnes esperen i mereixen que anteposen els interessos dels seus respectius municipis als del seu partit”.

Per la seua part, els assistents a la reunió han volgut deixar clar que “nosaltres estarem en tots aquells actes, reunions…als quals ens convoquen si la finalitat és donar suport institucional al parany i buscar solucions”.

Falomir ha posat sobre la taula que “portem 20 anys amb discussions polítiques pel parany i no s'ha aconseguit res”. Així, insisteix que “qui vulga seguir per eixe camí, endavant, però a mi no em trobaran. Tots els meus esforços estaran dedicats a mirar cap avant i defensar el que és just i lògic”.

L'alcalde de la capital de l'Alcalatén ha recalcat que “és del tot incomprensible que ni tan sols es permeta provar el mètode de la cistella malla com a alternativa al tradicional i més tenint en compte la sentència favorable dictada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)”.

“Sempre hem defensat la necessitat de regular la caça amb parany, de buscar alternatives, i això és, precisament, el que està fent Apaval”. No obstant això, “tot el treball, tot l'esforç que està realitzat l'associació de paranyers per a poder conservar aquesta tradició es veu frustrat, una vegada i una altra, per part de l'administració autonòmica”.

Per a Falomir “urgeix” que la Generalitat Valenciana autoritze les proves de la cistella mall amb l'objectiu de demostrar que es tracta d'un mètode “selectiu i compatible amb la legislació vigent, totalment sostenible i respectuós amb el medi ambient” i, d'aquesta manera, “aconseguir la seua instauració legal definitiva”.

El primer edil alcorí ha agraït als alcaldes i alcaldesses, representants d’Apaval i d’Amics del Parany de l'Alcora, i a la directora d’AVANT la seua assistència a la trobada de hui.

Pujar